Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

* ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ - S1NGLES*







Σκέφτηκα πολλές φορές να γράψω ενα post για τα "Υπέροχα Πλάσματα" , ειδικά απο το πρώτο επεισόδιο! Θεώρησα όμως, πως τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή να αφιερώσω χώρο , αφού μπορώ πλέον να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη σειρά του Alpha και να τη συγκρίνω με μια άλλη σειρά που μου αρέσει εδώ και χρόνια, αυτή των S1ngles. (απο εδώ και πέρα θα ισχύει, Υπέροχα πλάσματα = Υ.Π και S1ngles = S1.)


Όταν είδα το trailer του Υ.Π στην αρχή της χρονιάς , είπα : "καλό φαίνετα", μόλις διάβασα όμως το σενάριο ανήκει στη Μ.Κοντοβά (συντάκτρια της στήλης "ΜIΛΑ ΜΟΥ ΒΡΩΜΙΚΑ" της ATHENS VOICE) είπα: "Εδώ έχουμε θέμα!!" Ταυτόχρονα σκέφτηκα : " λές να είναι κάτι σαν το S1?"

Θεωρώ πως αυτές οι δυο σειρές έχουν κοινά σημεία αλλά και κάποιες διαφορές!
Ας ξεκινήσω να αναφέρω τις ομοιότητες:
  1. Η ηλικία των πρωταγωνιστών και στίς δυο σειρές είναι γύρω στα 35.
  2. Προβάλλεται η φιλία, αφού αυτή λειτουργεί ως βάση τους.
  3. Επίσης, προβάλλεται ο έρωτας, αλλά με διαφορετική προσέγγιση και δεν θυμίζει τις μέχρι τώρα ροζ ιστοριούλες που έχουμε συνηθίσει.
  4. Τέλος, για άλλη μια φορά φαίνεται ξάστερα η έννοια του χρήματος αλλά και οι προεκτάσεις- συνέπειες, αυτού!
Οι διαφορές παρουσιάζονται παρακάτω :
  1. Η σειρά S1, χαρακτηρίζεται, απο τα πρώτα επεισόδια αλλά και μέχρι τώρα,περισσότερο, απο αστυνομικό ύφος, ενώ τα Υ.Π, είναι λίγο πιο pink σε ορισμένα σημεία! (βλέπε θεία Καραμέλα)
  2. Τα Υ.Π χρησιμοποιούν, μέρη, μαγαζιά, σημεία, με τα ονόματα τους, στα οποία έχουμε επισκεφθεί, πιεί-φάει, χαζέψει, ενώ στο S1 απλά περιορίζεται στα ωραία πλάνα, ανώνυμα πάντα.
  3. Οι S1 έρχονται αντιμέτωποι με τη διαπλοκή και τη κυριαρχιά του οικονομικά ισχυρού, ενώ στα Υ.Π, βλέπουμε την έννοια του χρήματος αλλά με διαφορετική μορφή : "Δεν πλήρωσα το λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ " (βλέπε Μητσάκι).
  4. Τέλος, είναι λογικό , παίζουν διαφορετικοί ηθοποιοί, άρα διαφορετικές κουλτούρες, άρα διαφορετικό το αποτέλεσμα.
Σίγουρα και οι δυο, αποτελούν εξαιρέσεις απο τις άλλες σειρές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση που είναι και πιό ακριβές οι παραγωγές τους . Είναι πιο σύγχρονες, με διαλόγους και ατάκες οι οποίες σε βάζουν να στοχαστείς για ορισμένα θέματα τα οποία η καθημερινότητα σου, δεν σε έχει αφήσει να σκεφτείς. Στα πρόσωπα των ηρώων βλέπουμε τους εαυτούς μας, τους φίλους μας, τους συγγενείς μας, τους ερωτές μας. Για μένα η επιτυχία ενός έργου- σειράς επικεντρώνεται στο γεγονός της προσφοράς μηνυμάτων και απομνημόνευσης διαλόγων (ατάκες), που σε άλλες περιπτώσεις, έχουν αφήσει ιστορία! Θα ξεχάσω απο τα "Εγκλήματα" την Σωσώ , απο τους "Δυο Ξένους" τη κ.Μαρκορά ή απο το "Είσαι το ταίρι μου" την Ανέτα που δεν γούσταρε την Βίκυ- Στέλλα? ( Βίκυ Σταυροπούλου).

Μπορεί να βρίζουμε όλοι την τηλεόραση , αλλά είμαστε εδώ να πούμε και να δούμε αυτά που πραγματικά αξίζουν!!! Και σίγουρα, οι προαναφερθείσες σειρές αξίζουν την προσοχή μας και το χειροκρότημα μας!

Περιμένω την γνώμη σας....

Υ.Γ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Υ.Π


S1

8 σχόλια:

Equilibrium είπε...

Η αλήθεια είναι ότι μόνο την Τρίτη βράδυ βλέπω φέτος τιβί. Θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου, απλώς εγω τους s1ngles τους λάτρεψα μόνο στον 1ο τους κύκλο, οι επόμενοι με απογοήτευσαν και έχς σταματήσει από πέρσι να τους βλέπω..

καλό σουκού!

Equilibrium είπε...

btw υπάρχει και πάρτυ ενόψει, ήθελα να σου στείλω μέηλ, αλλά δεν βρήκα στο προφίλ σου. Μπες στο μπλογκ μου και θα καταλάβεις και αν θες να'ρθεις στειλε μου μεηλ σε αυτο που θα βρεις στο προφιλ μου, kiss

nikisot είπε...

kale exw na dw tv...ou ou
poly kairo...

comingThrough είπε...

singles meta tis proti season den exei... apogoiteutika!
iperoxa plasmata blepo fanatika!
oraio tragoudi, apo ta agapimena mou!

Ανώνυμος είπε...

Singles δεν παρακολουθώ, μου φάνηκε υπερβολικό. Πολλή φασαρία και υστερία μερικές φορές.
Υπέροχα πλάσματα λατρεύω. Απλό, αυτοσαρκαστικό και με χαρακτήρες που είναι δίπλα μας.
Προσωπικά, πάντως, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η καλύτερη σειρά που πέρασε ποτέ από την ελληνική τηλεόραση είναι τα "εγκλήματα".

Dr_MAD είπε...

Αν και καθυστερημένα ψηφίζω Singles
Με διαφορά

Καλή βδομάδα ντε

мIkяOỤLis είπε...

Ωραία ! Αγαπάω Υπέροχα Πλάσματα (έχω ανεβάσει και σχετικό post), αγαπούσα την πρώτη season των s1NgLEs :)

Ανώνυμος είπε...

kalispera psifizo me diafora iperoxa plasmata!! kai kati akoma mipos kserei kaneis ton titlo tou komatiou pou pezei sto episodio opu i elli eroteuetai ton grigori ton olimpiakakia.... an ksereis kaneis as afisei ena sxolio

euxaristo poli