Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

*ΦΟΡΑΝΕ...SMALL ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ*





















Τι είναι προτιμότερο? "SMALL or LARGE? Υπάρχει μια ενδιάμεση κατάσταση?Και αν υπάρχει, μπορεί κάποιος να σταθεροποιηθεί σε αυτή?

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερο η ''ΑΝΟΡΕΞΙΑ'' να αποτελεί ένα από τα βασικά αρνητικά χαρακτηριστικά της εποχής!

Άραγε ποιος τροφοδοτεί όλη αυτή τη κατάσταση?Ρητορική ερώτηση! Τα περιοδικά, οι εφημερίδες, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο ενίοτε! Και όσοι παράγουν-ασχολούνται με τη μόδα βέβαια!Ποίους επηρεάζει ? (επίσης ρητορική ερώτηση!) Αυτούς που δεν έχουν δεχτεί τον εαυτό τους έτσι όπως είναι! Έστω με τα λίγο παραπάνω κιλά, με τις ατέλειες!

Η αλήθεια είναι πως ζούμε σε μια εποχή η οποία έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές ως "η εποχή της εικόνας και του fast" γενικώς! Τι ρούχα φοράμε, ποια είναι η μάρκα αυτών, οι νέες τάσεις της μόδας( για να μην είμαι out από αυτή), καλό και γρήγορο αυτοκίνητο, τελευταίας τεχνολογίας κινητό, κλπ.κλπ.
Δεν είμαι αντίθετος με τα παραπάνω , όταν όμως φτάνουμε σε σημείο υπερβολής , ε τότε ναι, είμαι αυτός που θα πει "έλεος πια..enough!"

Γράφω αυτό το post επειδή προχτές μου έκανε παράπονα η φίλη Ελένη που πήγε για ψώνια!
" Εκνευρίστηκα αφού δεν βρήκα νούμερο για παντελόνι! Τα έχουν κάνει όλα extra small!".
Γυναίκα , από τη φύση της θέλει να αρέσει στον εαυτό της αλλά δεν τυχαίνει να έχει σώμα μοντέλου! Δεν είναι όμως και μπετονιέρα! Τι να έκανε λοιπόν? Φούντωσε για λίγο! ( ε καλά δεν θα πεθάνει, απλά μου ανέφερε το παράπονο της) :-)

Έχει ξεκινήσει λοιπόν μια εκστρατεία κατά της νευρικής ανορεξίας! Από τη μια έχουμε την προσπάθεια για την μείωση αυτού του φαινομένου και από την άλλη η βιομηχανία της μόδας να βγάζει ρούχα, σε μεγάλη ποσότητα,για πολύ αδύνατες!



Όπως και να έχει καλό είναι να υπάρχει ένα μέτρο σε όλα για να μπορούμε να ζούμε ανθρώπινα χωρίς υστερίες απολαμβάνοντας τη καθημερινότητα μας με όσα αυτή, περιλαμβάνει!

2 σχόλια:

musicbug είπε...

Nomizw oti to theteis poly swsta. Exei mpei se olous to mikrovio oti gia na areseis prepei na min exeis oute ixnos lipos panw sou. Pragma pou midenizei ton anthrwpino paragonta. Oi photos kai ta paradeigmata poly petyximena. Isws ftaine kai ta media pou toso kairo lansaran adynata montela klp, teleytea omws arxizoun kai ginontai prospatheies, kai pws na mi ginoun afou kathe mera sxedon exoume thanatous apo nevriki anorexia.

revqueer είπε...

Εξαιρετική η παρουσίασή σου για το θέμα! Γαμάτη η διαφήμιση στο τέλος.