Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

*Ελλάδα ή Ελλαδίτσα?*



Εχθές, επηρεασμένος από το επεισόδιο του "αλ τσαντίρι νιουζ" έψαξα να βρω παλιές εκπομπές του Λάκη. Ήθελα να γράψω ένα post για τον Λαζόπουλο, μόλις όμως είδα το παρακάτω video άλλαξα γνώμη, διότι για άλλη μια φορά με έπιασε, αυτό που λένε και οι Άγγλοι "αηδία" για την σαπίλα που υπάρχει σε πολλούς τομείς στην Ελλάδα!



Αφού βλέπω αυτό το απόσπασμα , προσπαθώ να μπω στη θέση του "πρωταγωνιστή" της ιστορίας και να καταλάβω πως νιώθει αυτός ο 19άχρονος που είναι άδικα στην φυλακή! Τι αισθήματα να έχει για την πατρίδα του αυτός ο άνθρωπος , αφού του έδειξε το άσχημο πρόσωπο της? Μάταια όμως , γιατί μόνο αν το ζήσει κάποιος θα καταλάβει. Το μόνο που μου βγήκε ήταν εκνευρισμός! Φαντάζομαι αν το ζούσα θα ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα!

Μετά από λίγο μου έρχεται στο μυαλό η πρόταση που ακούω από πολύ μικρός: "Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της" και στο καπάκι (που λένε) , θυμάμαι την συζήτηση που είχα στο τηλέφωνο με τον θείο από την Αγγλία και μου έλεγε διάφορα περιστατικά που τον ανάγκασαν να φύγει και να μείνει μόνιμα στο εξωτερικό! Μέσα από τα λόγια του, έβγαινε θυμός για το σύστημα που υπάρχει μέχρι και σήμερα , με τη μόνη διαφορά ότι η σημερινή κατάντια της Ελλάδος έχει αέρα Ευρώπης, ενώ τότε ήταν πιο απλή η ενδυμασία της!

Ένα λοιπόν περιστατικό που μου ανέφερε, το όποιο συνέβη πριν 15 μέρες στο γιο του, είχε ένα ατύχημα μέσα στο σπίτι. Πήραν τηλέφωνο το '166' και σε 3 λεπτά ήταν έξω από το σπίτι του 2 ασθενοφόρα! Η σκέψη που έκανα αμέσως:" Το ίδιο θα γινόταν και εδώ!" (πάντα με ειρωνεία)

Έρχομαι τώρα και αναρωτιέμαι: άραγε θα γίνουμε ποτέ ευρωπαϊκή χώρα? αλλά ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ...όχι παπαριές..! Και αν δεν γίνουμε, αυτή η κατάσταση που επικρατεί που θα οδηγήσει? Θα χειροτερέψει? Και αν χειροτερέψει πόσο ακόμη πιο κάτω θα φτάσει? ? Ε? Ε? Ε?


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα βέβαια δεν είναι μαύρο εδώ και άσπρο στο εξωτερικό. Όποιος έχει ζήσει στο εξωτερικό γνωρίζει ότι πολλά πράγματα είναι καλύτερα εκεί, αλλά πολλά άλλα είναι καλύτερα στην Ελλάδα.

revqueer είπε...

Δυστυχώς είμαστε πολύ μακριά από το να θεωρούμαστε Ευρώπη. Πάντως στο χέρι μας είναι να μάθουμε να απαιτούμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν.

PaNoS είπε...

*apos : Δεν είπα ότι ολα μαύρα είναι εδώ και όλα άσπρα είναι έξω.Ξέρω πολύ καλά οτι δεν μπορείς να τα έχεις όλα, θεωρώ όμως ότι η υγεία και η ασφάλεια για κάθε πολίτη είναι τα σημαντικότερα ως παροχές απο το κράτος!Θα προτιμούσα λοιπόν να ζώ σε μια χώρα η οποία θα μου πρόσφερε τα παραπάνω(για άλλες χώρες είναι βασικά) και ας μην είχα κάτι αλλο μου προσφέρει τώρα η Ελλάδα...(ακόμη ψάχνω τι μου προσφέρει...χμμμ...)

*revqueer: και εγώ σου λέω οτι προσπαθούμε να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν.. το αποτέλεσμα αυτής της πράξης είναι θετικό? έχουν γίνει αγώνες και αγώνες...πέτυχαν το σκοπό τους? Ας πάρουμε παράδειγμα τα περσινά γεγονότα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση! Τί έγινε? ε? ε? :s

Ρεμπεσκές είπε...

Xmm..oi Ellada den exei faei kanena paidi tis.Itan k tha einai xortofagos.

Apla oi ellines g...ne tin Ellada.

How simple can that be????