Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

* Peace *

 

Πρώτες μέρες του χρόνου, με αισιόδοξο βλέμμα στο 2011! Ξέρεις είναι από τις λίγες φορές που έχω ευχηθεί για τη νέα χρονιά. Συνήθως το αφήνω πάνω της, να τα φέρει έτσι όπως επιθυμεί. Φέτος δεν  της το "επιτρέπω" .

Αυτό άραγε δηλώνει άρνηση; Άρνηση, χμμ φοβερή λέξη , γιατί λίγες φορές την έχεις πει, πολλές την  έχεις νιώσει και άλλες τόσες απλά ήθελες να την δεις κάπου γραμμένη , όμως μάταια, η σκέψη σου έπεσε και πάλι στο κενό! Σίγουρα σε έχει βοηθήσει να επιλέξεις κάτι διαφορετικό από αυτό που ίσως να θέλησαν να σου επιβάλουν .

Το μυαλό αρχίζει να κάνει διάφορες σκέψεις , για πολλά κι όμως τόσο μα τόσο αληθινά! Ναι , το να προσπαθώ για το καλύτερο από αυτό που θα ήθελα να βιώνω, είναι δεσμευτικό και πλέον με τέτοιου είδους δεσμεύσεις, δεν τα πάω και τόσο καλά! Θαρρώ πως η ψυχολογία όλων μας είναι σαν το ασανσέρ, σε απλά ελληνικά ανελκυστήρας, μια στον τρίτο ύστερα στο ισόγειο και τούμπαλιν...!

Η απόλυτη λοιπόν σκέψη που κυριαρχεί σε αυτούς τους άναρχους καιρούς, χωρίς όμως ανταπόκριση, είναι η ευτυχία! Είσαι? Πότε για τελευταία φορά φώναξες : είμαι ευτυχισμένος...!
Πότε ήταν που κοίταξες τον εαυτό σου στον καθρέφτη  και χαμογέλασες γιατί σου άρεσε αυτό που βλέπεις ;! Πότε ήταν η τελευταία φόρα που έζησες μια ευτυχισμένη στιγμή κι ας ήταν η πιο απλή ;

Αναλώνεσαι , ίσως κάποιες φορές  άθελα σου, με αυτά που σου επιβάλλουν. Εσύ τους αφήνεις να υπάρχουν στη ζωή σου, εσύ θέλεις να βιώνεις μια τέτοια κατάσταση, γιατί πολύ απλά αρέσκεσαι στο να μένεις άπρακτος , χωρίς συναισθηματισμούς.

Θεωρίες? Κατηγόριες? Προσδιορισμός τρόπου ζωής ? Όπως και να το δεχτείς , η αλήθεια είναι μια. Αν δεν κάνεις μια κίνηση ματ, τότε πολύ απλά θα βιώνεις αυτό που δεν θα ήθελες.
Λόγια ειπώμενα, πράξεις μηδέν.

Δεν είναι όμως όλα μαύρα, υπάρχει και το άσπρο, το γκρι, το κόκκινο, το μπλε, το κίτρινο... Πόσο όμορφα έντονα χρώματα!!! Ξέρεις είναι σαν τα χαμόγελα που διακαώς ψάχνεις να βρεις , χωρίς υποκρισία βεβαίως βεβαίως και σαφέστατα αυτή η αληθινή ματιά είναι που σε κάνει να παραμένεις και να προσπαθείς για την ομαλότητα σου!

Χάπι Νιου γίαρ!

3 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Να σαι καλά! Επίσης Εύχομαι!
Ευτυχισμένος.. με τα μικρά και ας λείπουν τα μεγάλα!!

PaNoS είπε...

Ανταποδίδω την ευχή και ευτυχώς να λέμε που έχουμε και κάποια μεγάλα!
:)

manetarius είπε...

Χάπι νιου γίαρ Πάνο μας!
Πρέπει να βρίσκουμε την ευτυχία σε μικρές στιγμές... γιατί αλλιώς θα μας σαλέψει! :)
Φιλιά πολλά! :))