Σάββατο 8 Μαΐου 2010

* Πάμε για μια Ελλάδα "αδύνατη" ; *




Τι και αν  δεν θα έχεις λεφτά, σε λίγο καιρό,  για τα προς το ζην, τι και αν πριν λίγες μέρες, η χώρα σου  βρέθηκε στο επίκεντρο του κόσμου για τα άσχημα γεγονότα που διαδραματιζόντουσαν στο κέντρο της Αθήνας, αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι ακόμη υπάρχει στην ατμόσφαιρα μια μαυρίλα, από το κάψιμο της περηφάνιας σου και ακόμη ψάχνεις να βρεις  ποιος φταίει!

Έχεις αναλογιστεί ότι μπορεί να φταις και εσύ?
Όταν έπαιρνες το δάνειο , ίσως και από την τράπεζα που χάθηκαν αυτές οι 4 ψυχές, σκέφτηκες αν όντως το χρειαζόσουν πραγματικά για να πα διακοπές στα κοσμοπολίτικα νησιά? (όρος της TV) 

Δεν βγάζω την ούρα μου απ' έξω ,γιατί σε αυτή τη λούμπα έχω πέσει και εγώ. Δεν εννοώ απόλυτα ότι έχω χρεωθεί σε όλες τις τράπεζες..! Αλλά ο υπερκαταναλωτισμός έχει γίνει ο καλύτερος "φίλος" μου!

Προσπαθώ να μην είναι από αυτούς που τα βλέπουν όλα μαύρα, αλλά ακόμη ψάχνω να βρω αυτό που πραγματικά πρέπει να πιστέψω για να πω ότι προχωρώ ! Τα όνειρα μου , θα μου πεις , είναι ένας καλός λόγος , αλλά αν βλέπεις ότι μέρα με τη μέρα , η υλοποίηση τους είναι ένα άπιαστο όνειρο?

Θέλω πραγματικά να αποφύγω το ΔΝΤ, αλλά το άτιμο δεν με αφήνει, δεν θέλει σου λέει γιατί θα με βοηθήσει να ξεφύγω από την κρίση. Θα μπουν γερά θεμέλια στη νέα Ελλάδα, γιατί χωρίς αυτό (για το ΔΝΤ λέμε ντε) δεν θα δω άσπρη μέρα again! Έστω γκρίζα θα δω?

Βαρέθηκα αυτές τις ημέρες, πόσο μάλλον σε παρόμοια σκηνικά, να βλέπω πανελίστες (άσχετους - σχετικούς) να μου φοράνε μαύρα , να έχουν βάλει τη μάσκα με το λυπηρό ύφος, συνεχώς να αναπαράγουν για τα παιδιά που χάθηκαν και να μιλούν γι' αυτούς λες και τους ήξεραν χρόνια (βλέπε Αυτιά, ) ενώ ταυτόχρονα όποτε μπορούν προβάλουν το εγώ τους ,με το να τον παινεύουν!

Σας έχω βαρεθεί , απλά λιτά , κατανοητά!




2 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Αχ βρε Panos, όλοι τους έχουμε βαρεθεί και μακάρι να υπήρχε τρόπος να αποφύγουμε τα χειρότερα (ΔΝΤ) αλλά οκ, εκεί θα καταλήξουμε, τουλάχιστον να μην είναι για πάντα..
Καλημέρα!!!

manetarius είπε...

Τουλάχιστον, με τέτοια φτώχεια που μας περιμένει, θα κάνουμε όλοι τη δίαιτα που ονειρευόμασταν και θα γίνουμε φωτομοντέλα!

(ο καθένας το βιολί του! :Ρ)