Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

* Ξέρω τι κάνεις κάθε καλοκαίρι!! *


Όπως και να το κάνεις πάλι θα βγει η γιαγιά στα τηλέφωνα των καναλιών, θα κλάψει για το σπίτι της που καίγεται , πάλι θα βγει ο Δήμαρχος της περιοχής "χορεύοντας στους ρυθμούς της φωτιάς" και θα πει όλα είναι υπό έλεγχο ! Οι πυροσβέστες τρέχουν και δεν φτάνουν και ο καθείς θα λέει το μακρύ του αλλά και το κοντό του!

Πριν δύο χρόνια η Ελλάδα ζούσε "μεγάλες στιγμές" ! Αφού κάηκε η Πελοπόννησος, σειρά τώρα έχει η Αττική. Ευτυχώς έχουμε βοήθεια από Κύπρο , Ιταλία, Γαλλία... Χμμ αυτό μου κάνει λίγο ζητιανιά! Δηλαδή γιατί κάθε χρόνο , μα κάθε χρόνο , να φτάνουμε στο σημείο να περιμένουμε τη βοήθεια των άλλων κρατών?

Κάθομαι από τις 11:30 το πρωί και βλέπω τη κατάντια αυτή της χώρας που με γέννησε, με μόρφωσε, με έστειλε στο στρατό , με χρησιμοποιεί για να της παρέχω τις υπηρεσίες μου! Και αυτή? Μου ΚΑΙΕΙ τα λιγοστά δέντρα που μου έχουν μείνει, την ανθρωπιά μου, τον πολιτισμό μου, την υπόληψη μου, το είναι μου , τον ίδιο μου τον εαυτό!!!

Όχι δεν το παίζω μελό, είναι μελό η κατάσταση από μόνη της!!! Δεν είμαι αυτός που θα συντονίσω τη κατάσταση, είμαι αυτός που θα προσπαθήσω να σώσω ότι μου έχει απομείνει!!! Την περηφάνια μου! Αν εσείς βέβαια με αφήσετε θα το πραγματοποιήσω το όνειρο μου! Να φτάσω λίγο πιο κοντά σε αυτό που λέγεται Άνθρωπος! Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι για εσάς είναι άγνωστη λέξη ...!

Σήμερα έχω τα γενέθλια μου! Σήμερα δεν είμαι χαρούμενος (κι ας φανεί σε ορισμένους υποκριτικό) . Θυμάμαι από μικρό παιδί κάθε χρόνο την ίδια κατάσταση!! Κάθε καλοκαίρι, λίγο πριν ή λίγο μετά από τα γενέθλια μου, να " καίγομαι "!


Λόγια γραμμένα από ένα " παιδί " που γεννήθηκε πριν 29 χρόνια!





14 σχόλια:

Kος Μηδενικός είπε...

Χρόνια Πολλά και από εδώ.

Όσο για τις φωτιές...είναι σαν σκηνικό από ταινία που ζεις και ζεις ξανά. Σου κάνει εντύπωση, σε στεναχωρεί, σε εξοργίζει, αλλά πλέον απλά σε υπερβαίνει γιατί το έχεις ζήσει για μία ακόμη φορά.

Αισόδοξος δεν είμαι πλέον...συγνώμη κιόλας!

b|a|s|n\i/a είπε...

χιλιόχρονος! και να μείνεις πάντα παιδί. υπερήφανο. και ανθρώπινο.
χρόνια σου πολλά και καλά!

Hfaistiwnas είπε...

Τραγούδι τέλειο!!!!
Χρόνια Πολλά και όχι φλεγόμενα!!!
Δεν ξέρω τι να πω για τις φωτιές..
Δεν μπορώ να βλέπω άλλο..
Κρίμα..

musicbug είπε...

Over the hill e? Se texnita isws etsi opws pame! Trelo deja vu pathenw kathe xrono me tis fwties, ta idia kai ta idia, kai gia tous idious panta logous. An kai sta eipa tilefwnikws, sou eyxomai na ta ekatostiseis ki oti epithymeis!!!
Polla polla filia

manetarius είπε...

Χρόνια πολλά!
Εύχομαι τα επόμενα σου γενέθλια να σε βρουν σε μια Ελλάδα καταπράσινη, κάτω από τεράστια πεύκα να κάνεις πικ νικ ... κάτι σαν όνειρο! Κάτι ιδανικό! Το εύχομαι... ελπίζω κάποια στιγμή να μας επιτρέψουν να ζήσουμε ξανά τα ευτυχισμένα παιδικά μας χρόνια!

(αυτό κι αν ήταν μελό!)

apos είπε...

Εγώ κρατάω το θεϊκό τραγούδι της Monika, το οποίο και στο αφιερώνω για τα γενέθλια σου...

PaNoS είπε...

@ZP :
Αισιόδοξο δεν θα χαρακτήριζα ούτε εμένα!Θα με χαρακτήριζα όμως ηλίθιο που κάθομαι και βλέπω αυτούς τους άχρηστους να κάθονται και να μου λένε μαλακίες, χωρίς εγώ να μπορώ να κάνω κάτι άμεσα! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!!! :-)

@b|a|s|n\i/a :
Ευχαριστώ πολυ για τις ευχές!!! προσπαθώ πάντοτε για το καλύτερο!! Τώρα θα δείξει όμως η νεκροψία!! :-))

@Hfaistiwnas:
Tο τραγούδι είναι ένα απο τα αγαπημένα μου!!! Ευχαριστώ πολυ για τα χρόνια πολλά!!!:-)

PaNoS είπε...

@musicbug :
Τεχνητά δεν λες τίποτα!!! Άραγε και αυτά θα κάψουν μετά? Υπομονηηηη και θα δούμε! ;-) Ευχαριστώωωωωωω και απο εδώ !!!:-)

@manetarius :
Ευχαριστώ για την ευχή , αλλα ευτυχώς - δυστυχώς, έχω παψει να ζω με αυταπάτες!!!! Φιλία πολλα !

@apos :
Thanks για την αφιέρωση!! Είναι όντως θεϊκο!

mahler76 είπε...

μαλάκα είσαι 29?!?!?! wow δε σου φαίνεται καθόλου! χρόνια πολλά σε εσένα, χρόνια λίγα στα μουνιά που καίνε τις ζωές μας.

PaNoS είπε...

@mahler :
Ευχαριστώωωωωωωω πολυυυυυυυυυύ!!!

επί λέξει είπε...

Χρόνια πολλά και από μένα και ό,τι επιθυμείς. Που προφανώς στην ηλικία που είσαι τα επιθυμείς όλα...!

:)

PaNoS είπε...

@aa :
Ό,τι μπορώ κανω!! Σε ευχαριστώ για τις ευχέςςςς!!! :)))

voice acme είπε...

Καλησπέρα και συγνώμη για την εισχώρηση,είμαι καινούρια! Κι'εγώ το ίδιο αισθάνομαι,προδομένη και βλάκας για να μην πω τίποτα χειρότερο.Δεν είναι ειρωνικό τελικά τόσα απροστάτευτα δάση να καίγονται και οι ιδιωτικοί κήποι των σοφών και διαπρεπών πολιτικών να μένουν μέσα στη δροσιά με τον κηπουρό να κόβει τα περιττά φυλλαράκια;Αυτοί οι εμπρηστές δεν έχουν καθόλου χιούμορ!Χάρηκα!

PaNoS είπε...

@voice acme :
Γενικά είναι ειρωνική η εποχή που ζούμε!!Αλλά αυτή είναι!!! Έτσι απλά!!
:)) Kαλώς ήλθες στη παρέα! ;))