Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

* Tο διημερό μου !! *

Καλοκαίρι σημαίνει , βόλτες, μπανάκια, συναυλίες, cinema και όλα αυτά να τα κάνεις με καλή παρέα!
Τις τελευταίες 2 ημέρες διασκέδασα με δυο διαφορετικά είδη ψυχαγωγίας!
Την Κυριακή επισκέφθηκα το θερινό του Village Cinema το Μamma Mia!Bλέπεις δεν είχα προλάβει να το δω στο Βadminton!( ήταν και απωθημένο!)
Κατα τις 9:00 θα άρχιζε να προβάλλεται η ταινία, ενώ βρισκόμουν 9 παρα20 στο ταμείο , για εισιτήριο! Γύρω στα 20 άτομα ,να δουλεύει το ένα ταμείο, (και ύστερα κάνεις παράπονα για το δημόσιο) και η κοπελίτσα στα εισιτήρια να κάθεται να εξηγεί σε κάθε κυριούλα - κύριο, ποια θέση είναι ιδανική να απολαύσει την Meryl Streep! Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι έμεινα με το στόμα ανοιχτό! Πάντοτε μου άρεσε η συγκεκριμένη ηθοποιός, αλλά τώρα ήρθε αυτή η ταινία να με κάνει να πιστέψω περισσότερο στην άποψη ότι : αν έχεις ταλέντο σε κάτι ,συνέχιζε να το κάνεις και ας είσαι 80 χρονών!

Τα καλύτερα έχω να πω γι' αυτήν τη ταινία ! Μουσικές , ηθοποιία ! Από που να ξεκινήσω..αλλά δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία, το μόνο που θα πω είναι ότι περιμένω τα δικά σας σχόλια σε περίπτωση που την έχετε δει! Αν όμως δεν την έχετε δει, να πάτε οπωσδήποτε!
Και αυτή η μουσική των ΑΒΒΑ? 100 χρόνια και να περάσουν , θα ακούγονται ακόμη τα τραγούδια τους, λες και βγήκαν εχθές ! Έτσι έκλεισε όμορφα το βράδυ της Κυριακής με εικόνες από Σκόπελο και Σκιάθο! Σίγουρα θα τα επισκεφθώ σύντομα!



Δευτέρα 4:30 μμ χτυπάει το κινητό :
- Πανούλη μου..!!!
- Ελενίτσα, τι κάνεις?
- Ζεσταίνομαι , αλλά την παλεύω ...(ακόμη) , εσύ?
- Μια από τα ίδια!
- Να σου πω, σήμερα είναι αυτός ο Fedric, χμμ , Federic?
- Ναι σήμερα είναι , γιατί?
- Θέλω να έρθω , αλλά δεν έχω εισιτήριο.. :-(
-Λοιπόν περίμενε μισό,( τκ τκ τκ τκ... το πληκτρολόγιο) λοιπόν το τηλ του metropolis είναι 210....
- Οκ σε ευχαριστώ και τρέχω..! Φιλιά.....!
Η ώρα πέρναγε και το τηλέφωνο ξαναχτυπά :
-Ελα Πανουλη, μου είπε αυτός ο κύριος, με ύφος "τι θες ρε κοπελιά τώρα και εσύ(?) " ότι δεν έχει και μπορεί να βρεις στο θέατρο Λυκαβηττού! Σκέφτομαι όμως να μην το διακινδυνέψω και να μην έρθω!
-Λοιπόν άκου τι θα κάνουμε, θα πάω εκεί και αν έχει , θα σου πάρω εγώ! Οκ?
- Εντάξει, γιούπι, έγινε...!!!! Φιλιάααααααααα!

Η ώρα 7: 30 Θέατρο Λυκαβηττού, κατευθύνομαι στα εκδοτήρια εισιτήριων
(όπως είπε και η κοπελιά είχε πάρα πολλά) και καλώ την Ελενίτσα για να της πω να έρθει και να παρακολουθήσουμε παρέα τη συναυλία!
Η ώρα 9:30 και στη σκηνή εμφανίζεται ο Federico Aubele μαζι με την Natalia Clavier!
Ξεκινάει να τραγουδά και αμέσως σαγηνεύει το πλήθος με τη κιθάρα του, παρέα με τη θεσπέσια φωνή της γυναίκας του(Natalia Clavier) ! Η ατμόσφαιρα που επικρατουσε ήταν σαν ένα Αυγουστιάτικο μεσημέρι, κάτω από ένα πλατάνι, πάνω στην αιώρα και να σε δροσίζει ένα αεράκι! Κάπως έτσι ένιωσα όση ώρα τραγουδούσε αυτός ο λεπτός νέος με τις χιλιάδες μπούκλες στα μάτια του και με αυτή τη προφορά που σε κάνει να καταλαβαίνεις τα πάντα ακόμη και αν δεν ξέρεις γρι από αργεντίνικα!

Είναι αυτή η μαγεία που σου προσφέρει η μουσική ! Σε αλλάζει έστω και για λίγο! Έβλεπα την Ελενίτσα να είναι ευτυχισμένη παρέα με μια μπύρα ενώ εγώ ως γνωστός ξενέρωτος (αφού δεν πίνω) , χαιρόμουν που έβλεπα και εσένα να απολαμβάνεις
και να συγκινήσε με τα τραγούδια του νεαρού που βρισκόταν πάνω στη σκηνή !
Έτσι όμορφα κυλούσε η βραδιά , ενώ προς το τέλος της εμφάνισης του, μας μίλησε για το νέο cd που έχει κυκλοφορήσει η γυναίκα του (Natalia Clavier - Nectar) .
Μας αποχαιρέτησε και μας είπε ότι του άρεσε η Αθήνα! Ευελπιστώ να ξανάρθει σύντομα και θα είμαι πάλι εκεί!





Έπειτα απο λίγη ώρα, στην σκηνή τον διαδέχτηκαν οι Οrishas! Δεν τους ήξερα, αλλα είχε τύχει να ακούσω κανα δυο τραγουδια τους! Μπορώ να πώ ότι δεν ήταν αδιάφοροι αλλα οχι και κάτι ουαου! Ξεκινούν λοιπόν και ήταν λογικό όλοι να ξεσηκωθούν και να χορεύουν σε ρυθμούς του hip-hop made in Cuba!

boomp3.com

Ήταν αναμενόμενο να αρχίζει να μυρίζει πούρο ενώ διάφοροι απο τις μπροστινές θέσεις , να κουνούν το σώμα τους ή σε ρυθμους τύπου " σπάστο το κορμί σου να σου πάρω άλλο" , δηλαδή λές και ακουγαν Σφακιανάκη ( έλεοςςςς) ή να χωρεύουν λές και τους χτύπαγε το ηλεκτρικό ρεύμα μόνο στο δεξί τους χέρι!

Βέβαια αυτό είχε ως αποτέλεσμα εγω να έχω γίνει σαν το γράμμα S για να μπορέσω να βγάλω φωτό !
Μετά απο ώρα και ενω ο κύριος που καθόταν μπροστά μου, δεν επιθυμούσε να ξαποστάσει και δεν σκέφτηκε καθόλου ότι πίσω του υπήρχαν και άλλοι που ήθελαν να παρακολουθήσουν καθισμένοι , σκέφτηκα να πάρω την εκδίκηση μου! Βγάζω ξάνα τη φωτογραφική και τον αποθανατίζω
για να μην λέτε ότι είμαι υπερβολικός και γκρινιάρης!!



Παρόλα αυτά μπορώ να πω ότι ήταν σαν να πήγα σε δυο διαφορετικές συναυλίες αφού και ο καλλιτέχνης αλλά και το συγκρότημα, δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους! Δεν παραπονιέμαι όμως διότι με ταξίδεψαν ο ένας στην Αργεντινή και οι άλλοι στη Κούβα και τους ευχαριστώ θερμά!

Gracias......!!!!






7 σχόλια:

musicbug είπε...

Xairomai poly pou perases omorfa to weekend! Panta tetoia:-) To "Mamma Mia" emena prosopika de mou arese, alla de me xalase kiolas pou to eida, Meryl, Abba songs kai topia ta mona pou axizan, giati apo senario kai ermineies itan gamise ta!

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!!! Θα το δω που θα μου πάει, άκουσα τα καλύτερα απο όσους πήγαν και έγραψαν τις εντυπώσεις τους!!!

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Γεια σου , Πάνο! Το είδα το mamma mia και το βρηκα όπως ακριβώς το περίμενα: ανάλαφρο κι ευχάριστο! Δεν περίμενα και κάτι παραπάνω. Ό,τι πρέπει για ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ σε θερινό κινηματογράφο. Είχα δει και την παράσταση στο badminton και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Όλα τα λεφτά και στα δύο είναι τα καταπληκτικά τραγούδια των abba.Η ταινία έχει και το ατού των όμορφων τοπίων. Χορταίνει το μάτι σου γαλάζιο!!!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Αυτά είναι τα καλά του καλοκαιριού!!!
Σου εύχομαι τόσο καλά όλη τη ζωή σου!!!

apos είπε...

Music-bugάκο, αυτά που περιέγραψες ήταν όλη η ιστορία με το Mamma mia. Προφανώς δεν το έφτιαξε και ο Μπέργκμαν, χε χε.
Για τον Fede, τα είπα όλα. Ο χρυσούλης μου σαν αποστεωμένο κουφέτο ήταν με το άσπρο κουστουμάκι...

manetarius είπε...

Πωπω ...τα καλύτερα χάνω για να είμαι στον κόσμο μου..τουλάχιστον προλαβαίνω να δω το mamma mia!!

PaNoS είπε...

musicbug :
Ξεραμε τιθα δουμε πανω κάτω... Προσωπικά πήγαινα να δω Maryl, ακούσω ABBA και τα τοπία που δειχνει!!

Ηfaistwnas :
Nα πας να μας πεις και εσυ τις εντυπώσεις σου!!;-)

δυσκλεξικε δασκαλε :
Αυτο ακριβώς ήταν το ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ!! Ενα απέραντο γαλάζιο με μουσικό χαλί ΑΒΒΑ!! Αυτά είναι! ;-)

Pavlos :
Σε ευχαριστώ πολύ!!! Mε τη σειρά μου σου εύχομαι τα καλύτερα τωρα στο νεο σου σπιτικό!! Και μην ξεχνιόμαστε , περιμένω σουμάδα για το καλωρίζικο!! χεχεχε

apos :
Τα έχουμε πει ;-)

manetarius :
Προλαβαίνεις όντως ;-)