Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

* Φίλοι φίλοι , ........ *

Σε μια πόλη που όλοι τρέχουν για πληρωμές, αγορές, πούλα - μην πουλάς κλπ, όλο και πιο πολύ βλέπουν οι ίδιοι, να περνούν οι εποχές, τα χρόνια τους, σαν ένα δρομολόγιο του μετρό!
Άνθρωποι μόνοι που θέλουν ένα ταίρι και άνθρωποι με ταίρι που θέλουν να φύγουν από αυτό . Άνθρωποι που "κλαίγονται" γιατί δεν τους έχει τύχει ένας καλός σύντροφος (καλός έτσι όπως τον ορίζουν αυτοί) και άνθρωποι που μόλις τον βρουν, ψάχνονται μέσα τους τι είναι αυτό που θα ήθελαν να έχουν, διαφορετικό από αυτό που έχουν ήδη. Άραγε είναι ανθρώπινη ματαιοδοξία?

Πριν καιρό η Αθήνα είχε γεμίσει από καρδιές που σου δήλωναν με τη παρουσία τους ότι μπορεί να είσαι χωμένος στη καθημερινότητα σου, στα προβλήματα σου, αλλά έχεις την ανάγκη να ξεκουράζεσαι και να κάνεις "γευστικότητα" διαλείμματα!

Είναι η ανάγκη που έχει ό άνθρωπος γενικότερα να γεμίζει τις μπαταριές του με πράγματα απλά λιτά και απέριττα! Πχ με μια βόλτα στο πεζόδρομο του Γκαζίου, με μια ταινία στο κινηματογράφο, με ένα καφέ κάνοντας ανάλαφρες συζητήσεις.!


Πρόσφατα παρακολούθησα ένα επεισόδιο των Υπέροχων πλασμάτων και σαν θέμα είχε τις σχέσεις φίλων όταν αυτές γίνονται ερωτικές!
Η ιστορία έχει δείξει (βλέπε περιπτώσεις φίλων σου) ότι ενώ ο άνθρωπος κλείνεται στον εαυτό του για διαφορους λόγους, πάντοτε θα υπάρχει κάποιος που θα έρθει να τον πιάσει από το χέρι για να τον βγάλει και πάλι στη ζωή, δείχνοντας του τα καλά αυτής! Τώρα αυτός ο κάποιος, μπορεί να είναι φίλος χρόνων όπου στη πορεία εξελίχθηκε σε ένα "αξιολάτρευτο" εραστή! Φίλος που μπορεί να είχε συμβεί κάτι στο παρελθόν και μετά να είπαν : "ας μείνουμε φίλοι!
Πόσες φιλίες βλέπεις να συμπεριφέρονται λες και έχουν ερωτική σχέση? Ζήλια , ανταγωνισμός μεταξύ τους, αλλά και ανταγωνισμό με το έτερον ήμισυ (όταν έχει ο ένας από τους δυο). Τελικά είναι μοιραίο να ερωτεύεσαι ένα φίλο σου γιατί έτσι ήρθαν τα πράγματα ? Μήπως γιατί έχεις απογοητευθεί γι' αυτά που σου έχουν τύχει και λες : " Άι σι χτιρ , τουλάχιστον το φίλο μου το ξέρω, έχουμε φάει και μια ελιά παραπάνω ! "
Προσωπικά είμαι μακριά από αυτή τη " φιλοσοφία " . Δεν θέλω να φανώ απόλυτος, αλλά η μέχρι τώρα πορεία, μου έχει δείξει ότι τις περισσότερες περιπτώσεις όπως ξεκίνησε μια φιλία - γνωριμία μου, έτσι έχει παραμείνει! Ακόμη και αν έχουμε βρεθεί σε στιγμές αδυναμίας, δεν "παραστρατίσαμε" .

Αυτό που παίζει ρόλο είναι να έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου πως ακριβώς νιώθεις και ορίζεις τη φιλία! Αν ενδόμυχα λειτουργείς ή συνηθίζεις να κάνεις πράγματα ,που θα τα έκανες με τη σχέση σου, τότε δημιουργείς προβλήματα στον εαυτό σου, αλλά και σε αυτόν- αυτή που είναι δίπλα σου!
Όπως και να έχει ο άνθρωπος είναι ένα περίεργο ον (το ξέρουμε όλοι αυτό) , το οποίο κάνει τα πράγματα δύσκολα από μόνο του! Καλό θα είναι να μην λειτουργούμε με παρωπίδες, κάποια πράγματα όμως στη ζωή μας , θέλουμε δεν θέλουμε , πρέπει να σεβόμαστε και να τηρούμε.

Βρε τι μπορεί να σου κάνει μια τηλεοπτική σειρά? Να σε βάλει σε σκέψεις και να ψαχτείς σαν να είσαι 15χρόνο , που τώρα σιγά σιγά ανακαλύπτεις τους ανθρώπους και τις έννοιες της ζωής.

Υ.Γ : Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική ! Μην βρεθούμε και μπλεγμένοι από το πουθενά! ;-)

18 σχόλια:

PN είπε...

Να 'μαι και πρώτος!!!

Λοιπόν, αυτό το κακό μου το δημιουργούν και μένα συχνά διάφορες σειρές ή ταινίες.

Σχετικά με το θέμα τώρα. Πάντοτε είχα μια τάση να γουστάρω τις φίλες μου. Θες ότι σπάνια κεραυνοβολιέμαι, θες η δύναμη της συνήθειας; Ιδέα δεν έχω τι με έκανε να έλκομαι από άτομα που ένιωθα ότι γνωρίζω. Με τα χρόνια και μετά από πολλά στραπάτσα προσπαθώ δραστικά να το αλλάξω. Νομίζω ότι ως ένα βαθμό το έχω καταφέρει εν τέλει.

Συμβουλή μου; Μακριά από έρωτες με φίλους. Λειτουργεί εξαιρετικά σπάνια. Εξαιρετικά!!!

Spy είπε...

Δύσκολη πίστα αγαπητέ μου...
Yπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν (με αντράνταχτα επιχειρήματα) πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει πραγματική και άδολη φιλία μεταξύ δύο ατόμων αντίθετου φύλου, και πως πάντα μέσα σε αυτές τις σχέσεις υποβόσκει ένας λανθάνων ή φανερός ερωτισμός.

Δύσκολη πίστα...
Διότι όταν είσαι στις δύσκολές σου και ένα άτομο του αντίθτου φύλου σε αγγίξει (ψυχικά εννοώ) είναι δύσκολο να μην σε αγγίξει και φαντασιωσικά, και αργά ή γρήγορα και σωματικά.

Δύσκολη πίστα...
Διότι πάντα θα αναρωτιόμαστε αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και διατηρήσουμε και τις δύο μορφές της σχέσης, και την ερωτική και τη φιλική. Kατά την ταπεινή μου άποψη, αυτό είναι αδύνατον. Δεν γίνεται να έχεις με έναν άνθρωπο δύο διαφορετικές σχέσεις. Ή ερωτική θα είναι, ή φιλική ή συγγενική, ή εργασιακή, ή εχθρική, πάντως όχι διπλή.

Θα συμφωνήσω με τον "vk":
Mακρυά από έρωτες με φίλους!
Πολύ δύσκολη πίστα...
(και ειδικά άμα δεν έχεις ξαναπαίξει)

Hfaistiwnas είπε...

Ξεκαθαρίζεις απο την αρχή τι θες! Βλέπεις αν πάει σε φιλία ή κάτω άλλο... Η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει για φάσεις μεταξύ φίλων.. και μου 'ρχεται κάπως.. κάποιες χαλάνε (οι περισσότερες) κάποιες όχι αλλά αποξενόνονται..
Μακριά απο φίλους όπως είπαν και οι προλαλήσαντες..

PaNoS είπε...

Παίδες συμφωνώ με τις απόψεις σας!! ΑΠλά υπάρχουν άνθρωποι που ζούν με τέτοιες "φιλίες", ενω νομίζουν οτι είναι παργματικές "φιλίες"!
Όπως και να το κάνεις, κάτι που είχες στο παρελθόν( έστω και μια ερωτική βραδιά), δεν μπορείς να πιστευεις ότι αυτό ξεπεράστηκε και τώρα είστε μόνο φίλοι!!!Πάντοτε θα υπάρχει ενα διαφορετικό ενδιαφέρον, που θα περιέχει και ζήλια και πολλά άλλα!
Θέλεις δεν θέλεις , θα πέσεις σε λούμπες του τύπου : " κοίτα αυτός βρήκε κάτι στη ζωή του! "
Θα μπείς στη διαδικασία να ανταγωνιστείς τη σχέση του "φίλου " σου, είτε θα προσπαθήσεις μεσα απο συζητήσεις να δείξεις στη σχέση του :" δικός μου είναι, εσυ θα είσαι σε δεύτερη θέση! "
Καλό θα είναι λοιπόν, εσυ που έχεις το ρόλο του συντρόφου, να μην παίξεις το παιχνίδι αυτό!

Και ξαναλέω...: Βρε τι μπορεί να σου κάνει μια τηλεοπτική σειρά!!! ;-)

Υ.Γ Σίγουρα θα υπάρξουν άνθρωποι που διαβάζουν αυτό το κείμενο αλλα και τα σχόλια και θα βλέπουν τους εαυτούς τους, είτε στο ρόλο του "φίλου" ή του "συντρόφου". Λεω εγώ τώρα....! ;-)

apos είπε...

Προτείνω να βλέπεις λιγότερη τηλεόραση. Η εμπειρία μού έχει αποδείξει ότι η φιλία είναι η πιο δύσκολη σχέση: ειδικά στην περίπτωση που θέλεις να έχει ουσία και όχι απλά χάχανο και συνουσία.

ethanandthecity είπε...

Από την στιγμή που το σεξ μπλέκεται με την φιλία μόνο προς καταστροφή οδεύουμε....... Δυστυχώς αυτές οι καταστάσεις σπάνια τυγχάνουν ευτυχής κατάληξης. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις όπου μια τυχαία ερωτική συνεύρεση της μιας νύχτας εξελίσσεται σε ουσιαστική φιλία, μου έχει συμβεί και το βρίσκω περισσότερο πιθανό καθότι οι δύο εμπλεκόμενοι εισχωρούν σε μια κατάσταση χωρίς "απωθημένα" και κρυφές ανομολόγητες επιθυμίες, έχουν πέσει όλα στο τραπέζι εξαρχής....
Καλημέρα

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Πάνο , δε νομίζω ότι μόνο τα 15χρονα ψάχνουν να βρουν απαντήσεις! Ακόμα και 'γω που 'μαι λίγο(!!!) μεγαλύτερος απ' αυτά ψάχνω να βρω απαντήσεις.(αλλά δε βρίσκω...)

Γνωρίζω 2 ζευγάρια που ήταν πρώτα φίλοι , μετά έγιναν εραστές και στη συνέχεια παντρεύτηκαν!!! Φαίνονται καλά μαζί αλλα εξαρτάται και από το τι ψάχνεις...

Πιο πιθανό μου φαίνεται ,ωστόσο, ο ερωτας να εξελιχθεί σε φιλία παρά το αντίθετο.

manetarius είπε...

Καλημέρα panoύλη!
Μα τι μας έχει πιάσει όλους με τη φιλία τελευταία;
Πάρα πολύ μεγάλη κουβέντα...έχω φίλο που είχαμε σχέση πολύ παλιά και τον δέχομαι όπως είναι, το ίδιο κι αυτός και δεν υπάρχει τίποτα ερωτικό πια ανάμεσα μας κι έχω ή μάλλον είχα φίλες που ήταν τόσο καταπιεστικές και μου συμπεριφέρονταν λες και ήμουν γκόμενα τους "όχι δεν θα πας μόνη σου σινεμά, θα περιμένεις να πάμε μαζί", "γιατί δεν με πήρες τηλ." "γιατί ξέχασες τα γενέθλια μου"...αααα...μεγάλη κουβέντα σου λέωω...

apos είπε...

Μανιταράκι, οι φίλες σου σε γούσταραν (και σε γουστάρουν), αλλά αυτό το ξέρεις και εσύ.

musicbug είπε...

Poly omorfo post kai poly alithino. Opws eipe ki o Lord Byron akoma kai i filia einai erwtas alla xwris ta ftera. Mou'xei tyxei na eimaste kollitoi filoi kai san aderfia me tin prwti mou sxesi, den mouxei xanatyxei apo tote na ginei filos enas prwin erastis i to antistrofo. Einai thema anthrwpou, timing, katastasewn...
Kali vdomada

wilma είπε...

Σχέση η οποία ξεκίνησε ως φιλική και μετεξελίχθηκε σε ερωτική, πιστεύω ότι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Στην αντίθετη περίπτωση μια σχέση που μπορεί να ήταν ερωτική πριν από 200 χρόνια και μετά να έγινε φιλική, μου έχει τύχει. Φυσικά το ότι το βλέπω εφικτό είναι σύμφωνα με τη δική μου άποψη. Δεν ξέρω αν η άλλη πλευρά τεχνηέντως κρύβει άλλα αισθήματα. όμως στο βαθμό που μπορώ να κρίνω,(και επειδή δεν μ'αρέσει να παιδεύω τον κόσμο, το τσεκάρω αυτό) βλέπω ακριβώς την ίδια στάση με τη δική μου: όχι πια έρωτας μόνο φίλοι. Γενικά πάντως καλό είναι να μην τα μπλέκεις διότι το πιο πιθανό είναι να χάσεις φίλους με αυτόν τον τρόπο.

manetarius είπε...

@Αpos...
αυτό μου το έχουν πει κι άλλοι, αλλά δεν το πιστεύω γιατί ήταν όλες ετεροφυλόφιλες!!! Και να πεις οτι έιμαι και καμιά γυναικάρα, να το καταλάβω, 1.50 μέτρο είμαι η μιτσή!!!
Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!!

aKanonisti είπε...

Θα διαφωνίσω με όλους???
Χαχαχαχαχα να λοιπόν κάτι ενδιαφέρον...
Σε μένα πάντα λειτουργούσε αυτό..
Πρώτα ήμουν φίλη... ή ετσι νόμιζα.. μετά ερχόταν το σεξ.. ή κάποια έντονη σχέση... και μετά ξανα μανα φίλοι...
Αμα προέκυπτε και σεξ τυχαία καμιά ακόμα φορά...δεν ήταν κακό... απλά είχε πολύ γέλιο μετά η ψιλοαμηχανία...
Νομίζω πως έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίζει κανεις το σεξ...
Για μένα είναι μια απλή σωματική εκδήλωση. κάτι σαν χαμόγελο...
Αμα επενδύεις το μέλλον σου σε αυτό.. τότε έχεις πρόβλημα...
Αν απλά συμβαίνει.. τότε δεν επιρρεάζει μια φιλία...
Ελπίζω να μην σας σόκαρα...
και να μην παρεξηγηθώ...
Θεωρώ πιο δύσκολη την φιλία από το σεξ.. και για αυτό είχα λιγότερους καλούς φίλους από εραστές..

apos είπε...

Mανιταράκι, όπως είπες άβυσσος η ψυχή. Δεν βαριέσαι, ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν που έλεγε και μια ψυχή...

PaNoS είπε...

apos :
Δεν με επηρεάζει μόνο η τηλεόραση αλλά και ορισμένα άτομα που τυχαίνει να γνωριζω και να διαπιστώνω πόση βλακεία μπορούν να κουβαλούν!
Επίσης, πιστεύω ότι όλες οι σχέσεις είναι δύσκολες , ακόμη και αυτή με το σκύλο!

ethanandthecity :
Όλα σχετικά είναι! Απλά παίζει ρόλο πως θα χειριστείς μια κατάσταση εξ αρχής!

δυσλεξικος δασκαλος :
Συμφωνώ ότι δεν είναι μόνο τα 15χρονα! Απλά το ανέφερα γιατί σε αυτήν την ηλικια αρχίζεις (εκ των πραγμάτων) να ανακαλύπτεις πρώτα τον ίδιο σου τον εαυτό και έπειτα όλα τα άλλα!!!

manetarius :
"..κι έχω ή μάλλον είχα φίλες που ήταν τόσο καταπιεστικές και μου συμπεριφέρονταν λες και ήμουν γκόμενα τους..."
Σε πιάνω!!! Μια απο τα ίδια ;-)

musicbug :
Σε ευχαριστώ! Επίσης πιστεύω ότι πέρα απο το ότι "..Einai thema anthrwpou, timing, katastasewn..." , παίζει ρόλο και πως έχεις αποθηκεύσει κάποιες έννοιες μεσα στο κεφάλι σου!! ;-) (όχι μόνο εσυ ;-) )

PaNoS είπε...

wilma :
"Γενικά πάντως καλό είναι να μην τα μπλέκεις διότι το πιο πιθανό είναι να χάσεις φίλους με αυτόν τον τρόπο."

Συμφωνώ!!!

akanonisti :
Γιατί να σε παρεξηγήσουμε? Ο καθείς λειτουργεί όπως μπορεί και όπως του αρέσει!! Νομίζω έχουμε Δημοκρατία? ε?ε? ;-)

mahler76 είπε...

Εγώ προσφάτως κάηκα ανεπανόρθωτα από μια τέτοια ιστορία οπότε δεν μιλάω...

PaNoS είπε...

Να μιλήσεις γιατί θα σου κάνει καλό!! Μην τα κρατάς!!!