Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

* Σκορπι€ς σκ€ψ€ις... με 0 νόημα *

Η σημερινή ζωή που κάνει ο νεοέλληνας, απαιτεί υπομονή, επιμονή και συνεχώς προσπάθεια, περισσότερο για τη καθημερινότητα του, τους φίλους του, τις σχέσεις του, αλλά και τους στόχους του!

Λέξη κλειδί καθημερινότητα! Αυτή η έρημη που μπορεί να σε μετατρέψει μέσα σε 5 λεπτά, σε ενα αγρίμι και μετά από 5 λεπτά, σε πάπια.
Πολλοί λόγοι οι οποίοι συντελούν σε μια κατάσταση, όπου άλλες φορές θες να βγεις και να φωνάξεις : ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ και άλλες φορές που θες να φωνάξεις :
ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ!!!

Άνθρωποι με διάφορα προβλήματα, τα οποία θέλουν διακαώς να τα ξεπεράσουν και να φτάσουν στο στάδιο της ηρεμίας - απόλαυσης! Άνθρωποι που τρέχουν καθημερινά για να προλάβουν τα πάντα, εργασία, ερωτικές , φιλικές , οικογενειακές σχέσεις, σκυλιά, γατιά, παρόλα αυτά δεν μπορούν να κάνουν χωρίς τις ανησυχίες τους, αφού τρέφονται από αυτές και ας παραπονούνται σαν μικρά παιδιά!!


Η πίεση που νιώθεις κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι η κινητήριος δύναμη για να αποδώσεις και να επιτύχεις τους στόχους που έχεις βάλει ! Καλώς ή κακώς ο άνθρωπος από τη φύση του θέλει να έχει στόχους να τους πετυχαίνει για να μπορεί να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του, ακόμη και όταν δεν πιάνει το 100% ! Ιστορίες καθημερινής τρέλας? Ή πλέον μια μόνιμη τρέλα?

Το να περπατάς σε ένα τεντωμένο σχοινί είναι συνηθισμένο φαινόμενο!! Το να περπατάς σε αυτό το τεντωμένο σχοινί και να προσπαθούν οι διάφοροι παράγοντες να σε ρίξουν, τότε δεν μπορείς να πεις ότι το ζεις καθημερινά, αλλά προσπαθείς να κρατήσεις ισορροπία για να μην πέσεις και φας τα μούτρα σου !!

Η αλήθεια είναι ότι και να φας τα μούτρα σου, μετά από μια μεγάλη πτώση , καλό θα σου κάνει, γιατί μπορείς να μαζέψεις τα σπασμένα σου κομμάτια με ευκολία πλέον. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι πότε δεν έχεις γίνει χίλια κομμάτια και σιγά σιγά προσπαθείς να ορθοποδήσεις, σε μια διαφορετική διάσταση που ορίζεις για τη ζωή σου!!

Συμπέρασμα? Προσπάθησε για το σήμερα, για το αύριο ...... προσπάθησε για το χθες! Εξάλλου , όπως όλοι θα πουν (και έχουν πει) , έπαινο παίρνεις για τη προσπάθεια σου!


16 σχόλια:

Aviator είπε...

Έχεις απόλυτο δίκαιο φίλε Pano αλλά καμιά φορά δεν χρειάζεται να φτάνουμε στα άκρα..

Το κλιπάκι πάρα πολύ όμορφο.. αγαπημένο και το τραγούδι.

Καλησπέρα.

the boy with the arab strap είπε...

μεγαλη παγιδα η καθημερινοτητα , λιγο να μην προσεξεις την πατησες , αλλα απο που να προφυλακτεις οταν καθε μερα σε παρασυρει μια κατασταση που δεν μπορεις να την ελενξεις ?
προσπαθεια να κτατησουμε την ψυχραιμια μας

the boy with the arab strap είπε...

και το τραγουδακι ειναι αστα να πανε με πηγες 11 χρονια πισω

Hfaistiwnas είπε...

Αυτό είναι! Δεν χάνουμε και τίποτα προσπαθόντας!!! Μπορεί να κουράζει η καθημερινότητα αλλά είναι στο χέρι μας, κάποιες αλλαγές..
χαχα ωραίο το βίντεο, είχα καιρό να το ακούσω!!!

spyros1000 είπε...

ΦΟΒΕΡΗ Η ΦΟΤΟ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ.......
ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ....

oblivion είπε...

είναι τόσο κατακλυσμιαία η καθημερινότητα που πολλές φορές ζούμε σε καθεστώς τέτοιας πίεσης, όπως το περιγράφεις, χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε. λες και η ζωή τρέχει ερήμην μας. και ξαφνικά εκεί που κυνηγάς τα πρέπει, ακούς κάποιον να λέει "θέλω.." και αναρωτιέσαι πόσο καιρό έχεις να υπακούσεις στο δικό σου θέλω.. εγώ θα βάφτιζα το ποστ όμορφες σκέψεις με μεγάλο νόημα!

manetarius είπε...

Καλημέραα!!!
Συμφωνώ μαζί σου α π ο λ υ τ α !!
Και αν δεν φτάσεις να δεις τα όρια σου, αν δεν γίνεις χίλια κομμάτια, αν δεν φτάσεις ακόμα και στον πάτο καμιά φορά.. δεν μπορείς να γίνεις καλύτερος!
Όλο μεγάλες κουβέντες ανοίγεις βρε πουλάκι μου ... μη μου πείς οτι έβλεπες τηλεόραση πάλι;
:)))

musicbug είπε...

Symfwnw 100% mazi sou. H trela tis imeras me pethenei, pleon einai polyteleia na zeis kapoia pragmata pou paliotera itan aytonoita. Gi'ayto kai mou aresei i nyxta pio poly, giati den exei tin trela ki ayti ti stegni logiki tis imeras.
Grigora na pareis eisitirio na ertheis stin Sandra simera:-)

ethanandthecity είπε...

Δυστυχώς η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ιδιαίτερα για τους κατοίκους των αστικών κέντρων. Επίτευξη στόχων η φράση κλειδί, συνήθως μένουν ανεκπλήρωτοι ελλείψει ουσιαστικού χρόνου.....

thamnos είπε...

Καλημέρα, πέρασα να αφήσω κι εγώ κατι τις...
Την καθημερινότητα μας την φτιαχνουμε εμείς με τις επιλογές μας, η μεγάλη απόφαση θα είναι αυτή που θα μας αλλάξει ρότα στην ζωή μας. Αρκετοί λένε ¨Θα πάω στην επαρχία ή στα νησιά¨ αλλά ελάχιστοι παίρνουν την απόφαση.
Εγω είμαι σ΄ αυτούς!!! εχω πάει και έχω έρθει 3 φορές, δεν μπορω ειμαι ΑΣΤΟΣ κι ας ρίχνω κάθε μέρα μπινελίκια για την κίνηση, τα σκουπίδια κλπ κλπ.

Athens line είπε...

Συμφωνώ μαζί σας ότι η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη.
Φοβάμαι όμως ότι οι περισσότεροι μένουμε στα λόγια και δεν θέλουμε να την αλλάξουμε.
Κλεινόμαστε δε, σε μια αλεξίσφαιρη γυάλινη μπάλα και παρατηρούμε τον κόσμο μέσα από αυτή.
Φοβάμαι φίλοι μου ότι είμαστε μόνο λόγια και μας βολεύει να ζούμε στην καθημερινότητα του ο καθένας.

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

"Η αλήθεια είναι ότι και να φας τα μούτρα σου, μετά από μια μεγάλη πτώση , καλό θα σου κάνει"

M' αρέσει ο θετικός σου τρόπος σκέψης! Ίσως αυτό να είναι και το μυστικό της επιτυχίας...

Spy είπε...

Δεν είναι κακό να πέφτεις από το τεντωμένο σχοινί αρκεί να θυμάσαι ότι συνήθως ο πάτος είναι πιο κάτω από κει που νόμιζες.
Aν το κατακτήσεις αυτό, θα ξανασηκωθείς και δε θα φοβηθείς να ξαναπέσεις, ούτε να σε ρίξουν...
Kαλησπέρα.

apos είπε...

Αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα: εκεί που έχεις βάλει σε μια στοιχειώδη τάξη την καθημερινότητα, συνειδητοποιείς ότι έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό.
Όσο για τον πάτο του βαρελιού, νομίζω ότι μόνοι μας οι άνθρωποι πολλές φορές βάζουμε στοίχημα να δούμε πόσο πιο κάτω μπορεί να είναι.

PaNoS είπε...

aviator :
Aρκεί και οι γύρω μας, να μην μας φτάνουν στα άκρα!! ;-)

κρασι και νερο στα ονειρα μας :
Θέλω να πιστεύω ότι καλά έκανα και σε πήγα 11 χρόνια πίσω...! ;-)

hfaistiwnas :
Έπαινο στη προσπάθεια..!!;-)

spyros100 :
Καλώς ήλθες ! :-)

oblivion :
"εγώ θα βάφτιζα το ποστ όμορφες σκέψεις με μεγάλο νόημα!"
χμμμ λες ε? Μπορεί να έχεις και δίκιο! ;-)

manetarius :
Αλήθεια σου λεω , δεν είδα τηλεόραση μετά απο το ποήγουμενο post!! Είναι άτιμη ...!;-)

musicbug :
H ΝΥΧΤΑ έχει άλλα !! όσο για την κυρία, με προστάτεψε μια ανώτατη δύναμη και δεν σε άκουσα!!Πάλι καλά!!;-P

ethanandthecity :
Εγω πάλι θα έλεγα : όλα σχετικά είναι!!! Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει η πόλη ή το χωριό!! Σίγουρα στη πόλη είναι πιο σκληρά τα πράγματα.

PaNoS είπε...

thamnos :
Καλως ήλθατε Αστέ!!! Για φαντάσου να είχες κάτι πιο σοβαρό απο αυτό? ;-)

Ρόλοι Ζωής :
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για τη ώρα είναι μόνο να το συζητάμε!! Αλλά και αυτοί που λένε ότι δεν μένουν στα λόγια και το πολεμάνε καθημερινά, είναι όντως αλήθεια? ;-)

ο δυσλεξικός δάσκαλος :
Mην νομίζεις, το προσπαθώ!! Η "νεκροψία" θα δείξει!! χιχι;-)

spy :
Όταν περπατάς σε τεντωμένο σχοινί, τό μόνο που σκέφτεσαι εκίνη την ώρα ,πώς θα σωθείς!! !!Είτε μισό μέτρο, είτε 25 μέτρα, το ίδιο και το αυτό!!

apos :
Πολλες φορές παίζουμε με τη φωτιά, γιατί είμαστε περιεργοι!! Και ως γνωστό , θα σου πεί μετά : "Ε, πήγαινες γυρεύοντας! "