Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

* Παναή είσαι σπίτι??? *


Δύσκολες εποχές σου λέωωωω!!
Θα μου πεις και με το δίκιο σου ότι αν ήταν όλα εύκολα- ήρεμα, θα ήταν βαρετά!! Σωστά!!! Έλα όμως που ο "νεοέλληνας" τα έχει παίξει!!! Νερό, ΔΕΗ , πρώην ΟΤΕ(νυν Deutsche Telecom) πιστωτικές, δολοφονίες, παιδεία, ανεργία, αμέλεια, διαπλοκή, περιβάλλον, ακρίβεια, συνταξιούχοι, δάνεια, πολιτικοί - πολιτική, κλπ κλπ.

Την Παρασκευή το πρωί, μου εξιστόρησαν ένα περιστατικό που έλαβε χώρα σε ένα κρατικό νοσοκομείο, μεταξύ ενός γιατρού και ενός αλλοδαπού ασθενή.
O ασθενής είχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα!! Για να γινόταν όμως η εγχείρηση θα έπρεπε να είχε καταβάλει 1000 Εuro. Να σημειωθεί ότι ο ασθενής δεν έχει μια μόνιμη εργασία εδώ και 1 χρόνο. Το αποτέλεσμα ήταν να πληρώσει 500 Εuro ένας συγγενής του , αλλά ο γιατρός ήταν παραπονεμένος! Η εγχείρηση έγινε με βαριά καρδιά!Φημολογείται ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ των γιατρών να αντιμετωπίζουν τους αλλοδαπούς ασθενείς με μια οικονομική συμπεριφορά της κλίμακας : 500Ε -1000Ε! Ενώ για τα "ντόπιους " ασθενείς υπάρχει η φράση : ¨ότι θέλετε" !

Όσες φορές και να έχω ακούσει παρόμοιο περιστατικό πάντοτε αναρωτιέμαι γατί να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι (?)! Ενώ αμέσως απαντώ " στη Ελλάδα βρίσκεσαι !! " .
Μέρα με τη μέρα συνειδητοποιώ ότι η ζωή των ανθρώπων, διακατέχεται από μιζέρια , άγχος, καθημερινό τρέξιμο, πληρωμές!


Πλέον όμως σηκώνω τα χέρια ψιλά διότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα!! Και πως περιμένεις να αλλάξει:

  • Αν θες να προσπεράσεις από τα δεξιά με το μηχανάκι σου, ενώ είναι μπροστά σου ένα αυτοκίνητο που έχει βγάλει φλας για να στρίψει και αυτός δεξιά.. (?)
  • Την ώρα που γίνεται χαμός για το περιβάλλον και την περιβαλλοντική συνείδηση, εσύ πετάς από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου το πακέτο από τα τσιγάρα!
  • Όταν βρεθείς σε ένα νοσοκομείο για να κάνεις μια απλή επέμβαση, θα δώσεις ένα φακελάκι στο γιατρό σου, ενώ την επόμενη στιγμή θα κράζεις τους γιατρούς γιατί τα παίρνουν.
  • Βρίσκεσαι στο δρόμο με το τουτου σου και βλέπεις μπροστά σου ένα άλλο αυτοκίνητο να έχει ανάψει αλαρμ και να κατεβαίνει από αυτό μια ηλικιωμένη γυναίκα με τη βοήθεια του οδηγού. Αν δεις ότι αργεί τότε εσύ βγάζεις με θράσος από το παράθυρο το χέρι σου, ενώ με το άλλο κορνάρεις για να εκτονώσεις το θυμό σου!

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν τα παραπάνω, θες να έχεις προνόμια κατα επέκταση να σε αντιμετωπίζουν ως Ευρωπαίο πολίτη. Συνέχεια λες την πρόταση: " αφού τους πληρώνω ! ". Δεν λέω κλέφτες είναι του κοινοβουλίου, αλλά και εσύ σαν μονάδα προσπάθησε να κάνεις λίγο πιο εύκολη τη καθημερινότητα σου!!


Τελικά είναι στο χέρι μας?


Ήρθε και το euro2008, αλλά όπως ήρθε, έτσι έφυγε!!! Έβλεπες στα μάτια του κόσμου τη λαχτάρα που είχε να θυμηθεί - ζήσει τις στιγμές του 2004 παρέα με την Εθνική και βέβαια να ξεχαστεί απο την καθημερινότητα του!! Τώρα περιμένουν τους Ολυμπιακούς του Πεκίνο, να αναδειχθεί ένας νέος Δήμας και να κυλίσει ένα δάκρυ συγκίνησης! (αν δεν βρεθεί πάλι κανένας ντοπαρισμένος !) .





9 σχόλια:

david santos είπε...

Excellent!

Hfaistiwnas είπε...

Δυστυχώς..
Άκου να δεις Πάνο. Αύριο θα κάνω μια μικρή επέμβαση, όταν μου το είπαν ρώτησα φίλους και συγγενείς αν πρέπει να δώσω κάτι, μου είπαν όχι, τα πληρώνει το ταμείο. Και εκ των υστέρων μαθαίνω ότι κοντινός συγγενής έδωσε σε μια άλλη επέμβαση που έκανε..
Ξέρεις τι άλλο δεν μου αρέσει; Που ο κόσμος το θεωρεί πολλές φορές το μπαξίσι αυτό ως επιβράβευση του γιατρού για την καλή δουλειά που έκανε.. πως όταν δίνουμε στο μικρό όταν έκανε κάτι καλό; Κάπως έτσι. Λες και δεν είναι η δουλειά του. Η νοοτροπία φταίει.. δεν αλλάζει.. μερικές φορές επίσης ο κόσμος το θεωρεί ως υποχρέωση..

musicbug είπε...

Esy den egrafes prin merika post oti eisai perifanos pou eisai Ellinas? to pisteveis akoma me ola ayta?:-)
Kali mas vdomada

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Δυστυχώς , το φακελάκι είναι θεσμός! Ισως και οι γιατροί να έχουν δίκιο με τους μισθούς που δίνει το κράτος , αλλά-αν το καλοσκεφτούμε-δεν ευθύνονται οι ασθενείς γι' αυτό...
Δε νομίζω ότι θα αλλάξει εύκολα αυτή η "συνήθεια". Οι ίδιοι οι ασθενείς πολλές φορές θέλουν να δώσουν χρήματα για να "τους προσέξει ο γιατρός"!

PaNoS είπε...

david santos :
Thanks!!!

hfaistiwnas :

Συμφωνω απόλυτα μαζι σου!!! Γι αυτό όταν μου είπαν το περιστατικό τσαντιστηκα για την καταντια μας!! Φταίμε εμείς !! Ενω όταν μάθουμε ότι γιατρος δεν πήρε φακελάκι, τρίβουμε τα μάτια μας να δούμε αν κοιμομάστε την ώρα που το ακούμε!! Ελπίζω να πάνε όλα καλά με την επέμβαση σου!

musicbug:

Μάλλον δεν με διαβάζεις καλά!! Πήγαινε στο post αυτό που λες και διάβασε ακριβώς κάτω απο το κείμενο τι γραφει!! Τhanks και καλη εβδομάδα!

δυσκλεξικέ δάσκαλε :
Μια απο τα ίδια πιστεύω και εγώ!! Ας ελπίζουμε μην πέσουμε κάποια στιγμή στα χέρια τετοιων γιατρών!!

apos είπε...

Moυ άρεσε και το "οικονομική συμπεριφορά", αυτή η ορολογία που φτιάχνουμε, χε χε.
Προφανώς, η διαφθορά θέλει δύο. Φταίμε και εμείς που επιμένουμε να τα δώσουμε.
Εγώ πάω Χαβάη και με μισή ρόδα, no problem...

comingThrough είπε...

sto xeri mas einai!!! an den prospathiso ego, an den prospathiseis esu, tote poios?

Dr_MAD είπε...

Εχουμε διώξει κοπέλα από Ουκρανία που δεν είχε πράσινη κάρτα, αμέσως μετά την περιποίηση τραυμάτων (που δημιουργήθηκαν από κακοποίηση και σκύλο που της καταέφαγε το αριστερό στήθος και μέρος των μυών του αριστερού βραχίονα) σε κατάσταση αθλία. Ακολούθησε απέλαση της κοπέλας, όπως έμαθα :-(

Γενικά υπάρχει κάποια δυστροπία στην εξυπηρέτηση των αλλοδαπών. Υπάρχουν και πειθαρχικές κυρώσεις για γιατρούς που κάνουν εισαγωγές σε άτομα που δεν έχουν άδεια παραμονής. Το ήξερες αυτό?

PaNoS είπε...

comingtrough:
Ρητορικό το ερώτημα ηταν!! Εννοείται ότι είναι στο χέρι μας και μόνο!!! Βοηθούμε όμως όλοι στην αντιμετωπίση του προβλήματος? (και όχι δεν ειναι ρητορικό το συγκεκριμένο ερώτημα!)

mad:
Όχι δεν είμαι γνώστης όλων των θεμάτων.Χωρις να θέλω να παρεξηγηθώ , υπάρχει μια μεριδα γιατρών που σκέφτονται τελειως παρακτικά : 20 χρόνια στα θρανια * 50Ε η επίσκεψη = 1000Ε. Όχι όμως όλοι..το τονίζω!!!