Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

* Ήρθε η ώρα να μιλήσεις !!! *

Γκουχου γκουχου, με το χέρι μπροστά στο στόμα, ξεκινάω να γράφω τούτο το άρθρο!! Με ανασηκωμένο φρύδι , με υγρά μάτια και γεύση ελληνικού καφέ στο στόμα, γλιστράει η ματιά μου έξω από το παράθυρο και διαπιστώνω ότι έχει φτάσει καλοκαίρι, ενώ στο μυαλό έρχεται μια εικόνα από τα παιδικά-σχολικά μου χρόνια!
Τότε ήμουν 10 ετών και ζούσα έντονα μια "διαμάχη" με ένα συμμαθητή μου, τον Νίκο!
Το συγκεκριμένο παιδί ήθελε πάντα να πειράζει τα υπόλοιπα παιδιά με άσχημο τρόπο! Πάντοτε τον παρατηρούσα να πηγαίνει στα παιδιά να τα ενοχλεί, ενώ την ώρα που μίλαγε κάποιος συμμαθητής μέσα στη τάξη, εκείνος τον κορόιδευε! Μου είχε κάνει άσχημη εντύπωση, όπου έφτασε και "η δική μου ώρα". Άρχισε να με πειράζει μια μέρα και βέβαια αντιστάθηκα. Κάτι το οποίο δεν είχε κάνει κάποιο άλλο παιδί, μέχρι τότε, αφού ο Νικολάκης ήταν αρκετά μεγαλόσωμος, για την ηλικία του. Το αποτέλεσμα της αντίστασης μου ήταν να οδηγηθούμε και οι δυο στο δάσκαλο και εκείνος με τη σειρά του μας έβαλε τιμωρία!! Τότε στο άκουσμα και μόνο της τιμωρίας μου, εξοργίστηκα και η λέξη που βγήκε από το στόμα μου ήταν : "ΑΔΙΚΙΑ !!! "
Κατευθείαν βγήκα από το γραφείο του δασκάλου πήγα πήρα τα πράγματα μου από τη τάξη και σηκώθηκα να φύγω από το σχολείο, ενώ δεν είχε πάει 2 η ώρα για να σχολάσω. Στη σχολική πόρτα με πρόλαβε ο δάσκαλος και μου λέει με αυστηρό ύφος: " Που πας?" του απαντώ με ύφος αδικημένου: " Δεν μπορώ να μείνω άλλο εδώ, νιώθω να μου κλείνετε το στόμα , για να μην αντιδράσω , ενώ ξέρετε ότι ο Νίκος ενοχλεί τα υπόλοιπα παιδιά όπως και εμένα τώρα! Σας εξήγησα πως έχουν τα πράγματα, αλλά εσείς θέλατε να τιμωρήσετε και εμένα γιατί ήθελα να σταματήσω αυτά τα πειράγματα !!"
Από τότε είπα μέσα μου ότι ποτέ δεν θα κλείσω το στόμα μου σε κανέναν, ποτέ δεν θα σταματήσω να υπερασπίζομαι το δίκαιο , ποτέ δεν θα σταματήσω να λέω STOP στη λογοκρισία που βλέπω γύρω μου!
Έτσι και τώρα ήρθε η ώρα να ξαναπώ πάλι STOP σε αυτό το νομοσχέδιο που θέλουν να περάσουν σε λίγες μέρες οι" κύριοι " , για το φιλτράρισμα των ιδεών και απόψεων μας!!!

Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2008 και ώρα 6.00 το απόγευμα, μαζευόμαστε όλοι στο Σύνταγμα για μια βουβή διαμαρτυρία κατά τη θέσπισης αυτού του νομοσχεδίου!!! Bloggers και μη είναι καλό να συμβάλλουμε σε αυτή τη προσπάθεια!!!!






Υ.Γ : Ελπίζω να δοθεί δικαιοσύνη !!!!! Καλό ταξίδι!!!!!

7 σχόλια:

comingThrough είπε...

asximo na se adikoun kai na mi mporeis na miliseis... poli asximo...

Hfaistiwnas είπε...

Είναι άσχημο και άδικο. Σήμερα γίνονται οι μεγαλύτερες αδικίες και μάλιστα σε βάρος χιλιάδων ατόμων και στη συγκεκριμένη περίπτωση των blogger, κρίμα που η έννοια τις ελευθερίας της γνώμης παραβιάζεται και στις μέρες μας.. από άτομα προκατηλημένα και προληπτικά...
Μακάρι να βγει κάτι από αυτή την συγκέντρωση!

Dr_MAD είπε...

Από όσο διάβασα στα blogs του Ηνωμένου Βασιλείου κατατίθεται από βδομάδα το πρώτο νομοσχέδιο επί γης που αφορά αποκλειστικά τα blogs. Προβλέπει μέχρι και 3 χρόνια φυλακιση για δημοσίευση φωτογραφιών άσεμνου περιεχομένου! Και ποιος θα κρίνει το "άσεμνο"? Ο Ανθιμος ή ο Βαλλιανάτος? χμμμ

PS: Πολύ γούσταρα την ανάρτηση του Χασάπη Γράμματα για το Σεργιανόπουλο. Εχει tag "Tον κωλοΑλβανό"

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Το περιστατικό που διηγήθηκες είναι μια κλασική περίπτωση bullying(σχολικού εκφοβισμού)και η "λύση" που βρήκε ο δάσκαλος είναι από τις πιο συνηθισμένες , η οποία όμως εξισώνει το θύμα με το θύτη και άρα ειναι απορριπτέα! Μολις τα τελευταία χρόνια η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αρχίσει να ασχολείται μ' αυτό το θέμα μιας και τα περιστατικά παραβατικής και αντικοινωνικής συμπεριφοράς αυξάνονται διαρκώς στο σχολείο.

Για το νομοσχέδιο που αναφέρεις οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ξέρω πολλά πράγματα , αλλά μου φαίνεται πολύ ύποπτο...

Στο προηγούμενο σχολιο μου δεν υπονόησα ότι είσαι εθνικιστής. Μίλησα απλώς για στερεότυπα και εθνοκεντρισμό που έχουμε οι περισσότεροι Έλληνες.(εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι!!!)

PaNoS είπε...

comingthrough :
χμμμ άσχημο!!!

hfaistiwnas :
Νομίζω εδω και πολλα χρόνια γίνονται αδικίες!! μακάρι να βγεί κάτι απο αυτή τη βουβή διαμαρτυρία!!

mad :
Κατι τέτοιο λες να γίνει και εδώ? Εγω ψηφίζω συνδυασμός " Άνθιμου και Βαλλιανάτου " !!

δυσλεξικε δάσκαλε :
Ούτε εγω υπονόησα οτι με χαρακτηρίσες εθνικιστη! Το δήλωσα γενικοτέρα!

musicbug είπε...

Poly alithino kai sygkinitiko to post sou, makari n'apodothei dikeosyni!
Exo stenaxwrithei poly me ton Sergianopoulo, ki etsi apefyga na dw to video:-)

pinelopi t. είπε...

πολύ ωραία η ιστορία σου.. την εχουμε βιωσει όλοι νομιζω!
"μπορεί να μη συμφωνω με τη γνωμη σου αλλα θα υπερασπιστω μεχρι θανατου το δικαιωμα σου να την εκφραζεις"
αυτό το ρητό νομίζω λεει πολλα και το ασπαζομαι απολυτα!παιδια θυσιασαν τη ζωή τους για να εχουμε το δικαιωμα της ελευθερης διατυπωσης της γνωμης μας.Δεν πρεπει να τους αφήσουμε να το αρουν!