Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

* Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι ARMY *


Ναι ναι ναι...Κι όμως πλησιάζει ο καιρός που θα πρέπει να κάνω και εγώ το χρέος μου στην Μαμά Πατρίδα! ( πως με χαλάει αυτή η έκφραση !)
Θυμάμαι σε ηλικία 8 ετών είχα ακούσει τότε πως θα πήγαινε ένας οικογενειακός φίλος φαντάρος!
Μόλις το άκουσα και ρώτησα λεπτομέρειές σκέφτηκα ότι όταν πάω και εγώ θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, αφού τόσα είχαν πει οι παλαιότεροι!!
Τα χρόνια πέρασαν , οι κυβερνήσεις άλλαξαν , το ευρώ μπήκε στη ζωή μας, κάναμε τους Ολυμπιακούς , πήραμε το Εuro και την Eurovision, αλλά ο στρατός εκεί!!Λες και δεν πέρασε μια μέρα!
Το μόνο που μπορώ να πω ότι άλλαξε είναι :
1) η μείωση της θητείας
2) και η καλύτερη εξυπηρέτηση στη στρατολογία!!


Από την άλλη αυτό που με χαροποιεί είναι ότι φεύγω σε μια περίοδο ( Αύγουστο) όπου οι φωτιές στην Ελλάδα θα έχουν την τιμητική τους και σε περίπτωση που πει η κυβέρνηση να βοηθήσει ο στρατός δεν θα έχω πρόβλημα να συμμετέχω σε αντίθεση με κάποιους άλλους (φαντάζομαι) , που θα βλαστημουν την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκαν σε αυτή την περίπτωση!! Ας είναι καλά η μαμά και ο μπαμπάς που μου έλεγαν από μικρό παιδί να δίνω και ας μην παίρνω τίποτε ως αντάλλαγμα!





Την ίδια ώρα λοιπόν που εγώ θα βρίσκομαι στην καμένη γη ( πράγμα το οποίο απεύχομαι ) , τα ΜΜΕ θα κάνουν party αναπαράγοντας συνεχώς την πρόταση : " ΕΜΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΉ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ !!! " ( Αν βέβαια δεν έχει καεί μέχρι τότε όλη η χλωρίδα και η πανίδα !! )
Δεν θα μπορέσω να ζήσω για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ( και τώρα από κοντά) την ολοκληρωτική καταστροφή , γιατί όντως θα είναι ολοκληρωτική!!

Εύχομαι λοιπόν να έχουν γίνει μάθημα οι περσινές καταστροφές σε όλους και αυτή τη φορά να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στις κινήσεις μας για να μπορούμε να έχουμε ζωή! Εκτός αν θέλουμε η κατάληξη της ζωής μας να είναι με μάσκες και υποκατάστατα τροφίμων (βλέπε χάπι του μέλλοντος) , ενώ τα ζώα να τα βλέπουμε σε φώτο μέσω ίντερνετ.




Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ να μην τύχει και δω μέσα στο στρατόπεδο τέτοια πράγματα, που είναι του σατανά :




(αστειεύομαι :P)


AAAAAAAAAA και μια παράκληση στους φίλους : Ρε μην μου αφιερώσετε αυτό το τραγούδι plzzzzzzzzzzzz !!! Δυστυχώς η ευτυχώς δεν έχω τέτοιου είδους μουσικά ακούσματα!!! Ευχαριστώ! :-)


17 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!
Στρατός! χμμμ! Σε μια ορκωμοσία πήγα και άλλαξε το μάτι μου χρώμα! λολ! Εκτός αυτού άνοιξε κιόλας! Να προσέχεις με τις φωτιές, δεν είναι παίξε γέλασε! Αρχές Αυγούστου μπαίνεις; Με το καλό! Δεν νομίζω να δεις τέτοια πράγματα.. και να προσέξεις που θα κρύψεις το κινητό και προς Θεού μην έχει κάμερα και στο κρατήσουν.
Πήγε στρατό αυτός στο βίντεο; Μια χαρά θα πέρασε.. θα είχε και τα τυχερά του..
Τι μουσικά ακούσματα έχεις; Να σκεφτώ τι θα σου αφιερώσω! ε;

PaNoS είπε...

Α δεν προσκειται να σου τα πω!! Περιμένω να μου πεις εσυ και θα καταλάβω πως με έχεις ψυχολογησει!!! χιχιχι :-P

Spy είπε...

α) Σε ευχαριστώ για την επίσκεψή σου.
β) Δεν έχουν αλλάξει μόνο αυτά που νομίζεις (τα οποία έτσι κι αλλιώς είναι σημαντικότατες αλλαγές, σκέψου να έκανες 21 ή 24 μήνες στρατό, που κάνανε κάποιοι άλλοι)
γ) ο στρατός πλέον είναι παρθεναγωγείο!!! Σε κάποιον ξάδερφό μου, που είναι λίγο πιο μεγάλος από τους υπόλοιπους (32 δηλαδή) του μιλάνε όλοι στον πληθυντικό!!! Σε κάποιον άλλον πιτσιρικά φίλο μου, ο Διοικητής κάλεσε τους γονείς του, για να τους ρωτήσει αν ο γιος τους είναι ευχαριστημένος, αν έχει κάποια ειδική ανάγκη, αν τον προβληματίζει τίποτα, και πως άμα τον χρειαζόμασταν θα χαιρόταν να μας βοηθήσει (τι σκατά, πελατεία έψαχνε;)

Κουράγιο φίλε μου και μην ξεχνάς το μόνο ρητό για το στρατό που είναι διαχρονικό:
Ο ύπνος μικραίνει τη θητεία!

Spy είπε...

[[[[ Tελευταία (το ορκίζομαι!) άσχετη παρεμβολή στο blog σας. ]]]]


Ξέρω ότι όλοι αγωνιάτε, ότι δεν έχετε κοιμηθεί καθόλου (από το χθεσινό ξενύχτι), και ότι σας έχει λούσει ο ιδρώτας (από την αγωνία, όχι από τη ζέστη).

E, λοιπόν, EΛHΞE!
Πάει.
Πάπαλα.
Kαπούτ.
Φινίτο.


Tα συγκλονιστηκά και ENTEΛΩΣ ανατρεπτικά αποτελέσματα του στοιχήματος, σπίτι μου.
Eλάτε να τα παρακολουθήσετε μαζί μας.
Kερνάμε πίτσα!

(και πάλι συγγνώμη για την παρεμβολή).

apos είπε...

Εφόσον μπαίνεις Αύγουστο, δεν θα σβήσεις φωτιές, αυτό είναι βέβαιο. Επίσης, πάρα πολλά έχουν αλλάξει από τότε που πήγα εγώ, για παράδειγμα πριν από 10 και κάτι χρόνια.
Η μόνη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι αυτό που είχα γράψει και σε ένα post: ζήστο σαν να συμβαίνει σε κάποιον άλλον και όχι σε σένα. Και να σκέφτεσαι το ΜΕΤΑ. Την επαγγελματική αποκατάσταση που είναι πολύ μεγαλύτερο βουνό από τους 12 μήνες.

Hfaistiwnas είπε...

Περί πατριδογνωσίας ο λόγος!
Σήμερα είδα την Γαρμπή στις πεθερές! Θυμήθηκα κάτι σχετικό για τη μαμά.. πατρίδα! Δεν ταιριάζει και πολύ βέβαια αλλά κανόνισε μην προδώσεις την πατρίδα!!! Ψάχνωντας βρήκα και άλλα σχετικά! Σου έχω ετοιμάσει ένα ποτ πουρί με διάφορα (τρία είναι μη σε κουράσω!), διάλεξε!!λολ! Το δεύτερο είναι πιο ταιριαστό!
εδώ1
εδώ2
Και αυτό με πολύ αγάπη! Βρες ποιοί θα πάρουν τους ρόλους!
εδώ3
Καληνύχτα!!!!!!

musicbug είπε...

Epitelous pas strato kai tha niothoume asfaleis! Pontarw polla se sena, pontarei polla se sena i Ellada. Eisai o epomenos mas irwas!
:-) Ante me to kalo, opws sou leei kai o apos, skepsou oti toulaxiston me to pou mpeis tha to zeis kai den thaxeis na to perimeneis!
Kali vdomada boy

revqueer είπε...

Ρε έχει γέλιο αυτός!!!! (Με βλέπω ν' αναλαμβάνω το ρόλο του όταν με το κακό καταταγώ!)

mahler76 είπε...

Α, θα πάς φαντάρος. Άντε καλή τύχη και ελπίζω να σου πάνε όλα καλά. Εγώ πάντως και χωρίς καθόλου βύσμα, πέρασα άψογα.
Καλό απόγευμα.

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Μπόλικη τύχη σου εύχομαι!!! Είναι πολύ σημαντικό να είσαι μαζί με σωστά άτομα. Α! και όσο μπορείς, προσπάθησε να μη φαίνεσαι , γίνε "αόρατος"...

the boy with the arab strap είπε...

καλα περνουν σειρες τον αυγουστο? συνηθως μπαινουν μονους μηνες . καλα να περασεις ενα μονο χρονος ειναι . μαλακια ειναι αλλα αναποφευκτη .

apos είπε...

Τώρα πλέον παίρνουν ανά τρίμηνο, καθότι μειώθηκαν τα αγοράκια.
Νομίζω ότι ο Δάσκαλος είπε το σωστό. Γίνε αόρατος. Ενας μέσα στο πλήθος. Και όταν ρωτάνε τι δουλειά κάνεις, θα λες: 'βοηθάω τον συνταξιούχο πατέρα μου'.

Dr_MAD είπε...

Αν θες να κανονίσουμε καμια μούφα αναρρωτική just call me ;-)

PaNoS είπε...

Aν και αργοπορήμενα, σας απαντώ :

spy :
1) Καλώς σε βρήκα!
2) Συμφωνώ ότι θα ήταν χειρότερα αν έκανα 21 η 24 μηνες θητεία, αλλα όπως και τώρα , θα έκανα υπομονή!
3)Λες να μου μιλάνε και εμένα στον πληθυντικό αφού είμαι 28 χρόνων? Μπα άστο καλύτερα! ;-P

Ok θα μπω στο στρτόπεδο κοιμισμένος χεχε !

apos :

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό, αλλά όπως έχω ξαναπει, ο ανθρωπος γενικότερα σκέφτεται αυτο που βιώνει ή θα βιώσει σε λίγο καιρό!! Thanks για τη συμβουλή! Υπόσχομαι να την τηρήσω! (όσο μπορώ , χεχεχε)

hfaistiwnas :

Οκ καλός ο Νικολάκης o Άσιμος (λέμε τώρα) αλλα η Ασπασία όλα τα λεφτά!! (Μες τη ποιότητα ε? χιχιχιχι)
Τι μου θύμησες με τον Αντώνη Βαρδή!;-)

musicbug :
Το ξέρω ότι περιμένατε εμένα να πάω φαντάρος για να κάνετε με ηρεμία τις διακοπές σας ,γκρρρρρρ!! Τhanks boy.Kαλά να περάσεις όπου και να πας ,όπως πέρασε καλά στην Αμοργό!:-)


revqueer :

Μόνο θα σε παρακλέσω να μην κάνεις τα ίδια ακριβώς νούμερα που έκανε αυτός!! Νew πραγματάκια! χεχε. Αντε να τελειωνεις και εσύ! :-)

Mahler76 :

Kαι εγώ χωρίς βύσμα πηγαίνω, ελπίζω σε μια καλή στρατιωτική θυτεία και χωρίς αυτό! :-)

o δυσλεξικος δασκαλος :

Δάσκαλε αυτό έχω κατα νού να κάνω!! Εύχομαι να πετύχει!! Thanks για την ευχή!

κρασι και νερο στα ονειρα μας :

Όντως αναπόφευκτή είναι η μαλακία!! Αλλά υπομονή και μόνο!!

mad :

Πολυ φοβάμαι ότι θα σε καλέσω! χεχε
ΤHanks και μόνο που μου το είπες!

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τις ευχές σας!! Θα τις επεξεργαστώ και υπόσχομαι να τις πραγματοποίησω!Να είστε καλα!!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ έφερες την καταστροφή! Μήπως τις βάζεις εσύ τις φωτιές και είσαι τόσο σιγουρος ότι θα έχουμε και φέτος? Χα χα... Anyway, καλή θητεία... Δε θα σου δώσω συμβουλές γιατί δεν έχω πάει... Αλλά έχω ακούσει και τις δυο πλευρές... Later...

oblivion είπε...

τα sos στα είπαν ήδη οι υπόλοιποι (κοιμήσου όσο περισσότερο μπορείς, γίνε αόρατος κοκ).. εμένα αυτό που μου έκανε εντύπωση στο στρατό είναι πόσο εύκολα αποσταστιοποιήθηκα, αυτό που λέει ο apos το είδα σα να συμβαίνει σε κάποιον άλλον. ίσως επειδή αν το έβλεπα τελείως ρεαλιστικά μπορεί να φρίκαρα βλέποντας πόσο ανούσιο είναι να φυλάς σκοπιά εν έτει 2008 και άλλα τέτοια. πάντως όντως πλέον - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - περνάει η θητεία ανώδυνα σχετικά. μη μασάς!

PaNoS είπε...

TheDiarist:
Εγω τις βαζω ναι!! Εδω και χρόνια! Γι αυτό και ξερω φέτος οτι θα τις σβήνω!


oblivion:
ΟΚ ΟΚ ΟΚ!!! Θα τις ακολουθήσω πιστά τις συμβουλές! Εξαλλου εσείς τα ξέρετε καλύτερα απο εμένα! ;-)