Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

* ΠΟΙΟΤΙΚΟ vs ΕΜΠΟΡΙΚΟ *


Εδώ που έχουμε φτάσει, οι έννοιες των λέξεων έχουν χάσει τη σημασία τους με αποτέλεσμα να ερμηνεύονται διαφορετικά από πολλούς !! Τι εννοώ?

Λοιπόν....
Ποιοτικό είναι :

  • Ο Τσίπρας σε περιοδικά , τηλεόραση , ραδιόφωνο να κράζει τη νέα τάξη πραγμάτων και την παγκοσμιοποίηση!!!
  • Ο Μικρούτσικος να καλεί στην εκπομπή του τον Α.Φικιώρη (που εισπνέει το όζον) με σκοπό να συζητήσουν για την υγεία , αφού ο τελευταίος είναι και γιατρός!!
  • Οι νέες αυξήσεις που ισχύουν από την 1η Μαΐου και αναμένουμε και νέες μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού!!
  • Οι ειδήσεις του Star που καθημερινά μας ενημερώνουν που και πως διασκεδάζουν οι Stars και βέβαια πως πέρασαν το Πάσχα!!
  • Οι φάρσες του Αρναούτογλου και Μουτσινά στην εκπομπή Όμορφος Κόσμος το Πρωί.


Εμπορικό είναι :

  • O χαμός του Μάριου Τόκα, που πόνεσε την Ελλάδα και την Κύπρο !! Ήταν από τους ανθρώπους που σου πρόσφερε απλόχερα αγάπη μέσα από τη μουσική του!!
  • Οι άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και προσπαθούν κάθε μέρα να ζήσουν με 2 και 3 δουλειές, ώστε να τα φέρουν βόλτα!!
  • Αυτός που επιθυμεί να βρίσκεται πίσω από τα "φώτα της δημοσιότητας" ( και δεν εννοώ στη τιβι) αλλά στη καθημερινότητα , με το να βοηθά τους συνανθρώπους του με τον οποιοδήποτε τρόπο!!
  • Η οικογένεια που έκανε δωρεά τα όργανα του παιδιού της , μετά από το χαμό του!!
  • Όλοι όσοι προσπαθούν να σώσουν τους συνανθρώπους τους , αψηφώντας για τη ζωή τους!!

Και έρχεται να συμπληρώσει την οργή μου το τελευταίο περιστατικό που έχει να κάνει με την απώλεια ενός ανθρώπου που βρισκόταν στη δουλεία του και την ανικανότητα της αστυνομίας να χειριστεί μια σοβαρή υπόθεση, για άλλη μια φορά! !!! Συμφωνώ ότι όλοι κάνουμε λάθη στις δουλειές μας. Εδώ όμως δεν μιλάμε για λάθος , αλλά για επιπολαιότητα σε μεγάλο βαθμό!!

(Για όποιον δεν γνωρίζει το συμβάν, ας διαβάσει εδώ: www.in.gr)




Πολλές φορές όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου, με έχουν κάνει να σκεφτώ πολύ σοβαρά να φύγω από Ελλάδα.....!!! Εκεί στα ξένα θα ζω πραγματικά ως άνθρωπος!!!!!




14 σχόλια:

musicbug είπε...

Epeidi to weekend eleipa kai den eida katholou eidiseis molis to diavasa sto link pou anafereis ki exw eksorgistei to idio opws ki esy! To thema einai na ginete kati apo tous armodious ki oxi na ksexastei ki ayto opws xiliades alla peristatika. Asxolountai me oles tis vlakeies pou anafereis sta "poiotika" enw de mporoun na ta vgaloun pera me ta sovara.
Stenaxwrithika poly gia ton Mario Toka, megalos synthetis!

apos είπε...

Η σημαντικότερη και σπουδαιότερη ελληνική αξία είναι ότι καταφέρνουμε πάντα να ασχολούμαστε με το ασήμαντο και να αδιαφορούμε για την ουσία.
Προσθέτω στο "ποιοτικό" και τη «συνέντευξη-ποταμό-ρυάκι-πηγή-καταρράκτη» του έγκριτου ποινικολόγου και ειδικού γενικότερα Αλέξη Κούγια στην Τατιάνα Στεφανίδου Ευαγγελάτου.
(μην παίρνεις και όρκο ότι στο εξωτερικό είναι καλύτερα...)

revqueer είπε...

Μαζί σου στα ξένα Πάνο μου! Η ελληνική πραγματικότητα δεν αντέχεται άλλο!

APSOY είπε...

θα συμφωνήσω με όλα. Ιδιαίτερα με το ότι ο Μικρούτσικος είναι ποιοτικός...

Και στα ξένα μαλακίες γίνονται. Απλά είναι σε άλλη γλώσσα και δεν τα καταλαβαίνουμε... ;)

PaNoS είπε...

musicbug: Κι όμως ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα ξεχαστεί και αυτό , αφού περισσότερο ενδιαφέρον πχ έχει η Ε.Θώδη παρά τα αληθινά προβλήματα!!!

apos: Όρκο δεν παίρνω για τίποτα!!Απλά εκεί σε αντιμετωπίζουν σαν άνθρωπο και όχι σαν μελλοθάνατο!!(κάτι πραπάνω θα ξέρει ο θείος απο Αγγλία !!

revqueer: είσαι σπίτι? γιατί σε παίρνω και μιλάει για να σου πώ τις λεπτομέρεις του ταξιδιού μας!! ;-P

Apsoy: Υπάρχουν συγγενείς που μιλάνε ελληνικά και έτσι μας ενημερωνούν πολύ καλά για την πραγματική ζωή!! ;-)

Αρκούρης είπε...

μπορεί να είναι τα ίδια, και ακόμη χειρότερα ίσως έξω, αλλά αυτά που συμβαίνουν σε εμάς είναι λογικό να μας πονάνε περισσότερο...

Αρκούρης είπε...

ΥΓ.: καλά ταξίδια και επίσης, θα πεις λίγο από που είναι η φωτο με τα "σκουπίδια-τέχνη" παρακαλώ? Πολύ μ'άρεσε!

Hfaistiwnas είπε...

Γειά!!!!!!!!!
Ήρθα και θα μείνω..
Σχόλιο: Αυτός ο διαχωρισμός ποιοτικού εμπορικού είναι ο καλύτερος! Μα δεν είναι γελοίες οι ειδήσεις του στάρ, χαρούμενες δεν λέω αλλά που είναι οι ειδήσεις;;; Τις έχω καταργήσει τελευταία ευτυχώς... Τώρα παρακολουθώ Τριανταφυλλόπουλο που έχει αυτό το θέμα.. θέλω να δω που θα καταλήξουν...
Καληνύχτα Panos!

comingThrough είπε...

tha me parete mazi sas sta ksena?!:S

PaNoS είπε...

αρκούρης: Δυστυχώς δεν θυμάμαι απο που είναι η φωτό. Όσο για το εξωτερικό ,πιστεψέ με, γνωρίζω απο έγκυρες πηγες, ότι πχ στην Αυστρία,
είναι πολύ καλύτερα απ'ότι εδω!!!

hfaistiwnas: Χάλια τα πράγματα!! Αστα...!!

comingthrough: Έλα σε περιμένουμε...!!! σε λίγο σαλπάρει το καράβι!!! ;-)

Equilibrium είπε...

όπου κι αν πας η Ελλάδα θα σε πληγώνει, άκου και τον παλιό επί του θέματος!!!

χρόνια πολλά, αν και καθυστερημένα, χάθηκα λίγο!

PaNoS είπε...

equilibrium: Μπορεί να με πληγώνει ,αλλά δεν θα τα ζω!!

Χρόνια πολλά και καλά!!!

Καλώς ήλθες!!!

Αρκούρης είπε...

δεν αντιλέγω, αλλά είμαι σίγουρος ότι κι εκεί θα έχουν κάποια, όποια, παράπονα, μεγάλα ή μικρά, που θα τους κοστίζουν. Στην τελική ρε συ, πρέπει να τα βρίσκει κανείς με αυτά που έχει. Όπως πχ ο κάθε γκόμενος έχει τα κουσούρια του, αλλά επίσης και τα χαρίσματα του, ένα τέτοιο πράμα ;)

καλή σου βδομάδα!

PaNoS είπε...

Στη περίπτωση της γκόμεναw -γκομενου, έχειW την επιλόγη να το τελειωσεις , αν φτάσεις στο αμην και ας σκέφτεσαι τα καλα που έχει!! Ενώ σε μια χώρα που ζεις και αντιμετωπιζεις καθημερινα many many προβλήματα,δεν μπορείς να πείς χωρίζουμε!!! Μόνο αν την κάνεις για έξω!!!

Καλη εβδομάδα και σε σένα!! :-)