Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

*ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΡΑΛΗ*



Είναι ένα όνομα το οποίο μόλις το ακούσεις αμέσως αμέσως, σκάει ένα χαμόγελο στα χείλη σου!!!

Σίγουρα θα θυμάστε αυτά τα απογεύματα στον τότε ΣΚΑΙ (τώρα ALPHA) που άρχιζε η γλώσσα να τρέχει και σταματημό δεν είχε! Έλα όμως που τα κείμενα της δεν σε άφηναν σε ησυχία και ήθελες όλο και πιο πολύ να την παρακολουθείς!

Δεν θα το παίξω ειδικός, θέλω όμως να μιλήσω για μια προσωπικότητα η οποία την θυμάμαι με θαυμασμό και θα χαιρόμουν πολύ να την είχα γνωρίσει.Ήμουν και είμαι ερωτευμένος με το μυαλό της!!

Ψάχνοντας πριν ένα χρόνο,περίπου, στο youtube για βιντεάκια της, αλλά δεν βρήκα τίποτε. Ώσπου προχτές που ξαναέψαξα , βρήκα αυτό αρχικά:



Αυτό ήταν! Έκανα σαν ένα πεντάχρονο που είδε το δώρο του, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο! Έτσι αποφάσισα να συγκεντρώσω πληροφορίες γι' αυτή τη γυναίκα, μέσω του διαδικτύου και βέβαια να σας δείξω τα βιντεάκια τα οποία κάθομαι και βλέπω και ξαναβλέπω!

Γεννημένη στον Πειραιά στις 3.02.1954, τελειώνει το Αρσάκειο και πάει να σπουδάσει κυβερνητική στο Παρίσι. Εργάστηκε για χρόνια σαν δημοσιογράφος σε εφημερίδες όπως η Απογευματινή και η Ελευθεροτυπία και σαν αρθρογράφος στα περιοδικά Φαντάζιο, Επίκαιρα, Γυναίκα, Κλίκ, 01, με στήλες που άφησν εποχή.

Η τηλεοπτική της καριέρα ξεκινά από την ΕΡΤ και συνέχισε στα: SEVEN, ANT1, ΣΚΑΪ, MEGA CHANNEL, STAR, κ.α

Οι πιο δημοφιλής εκπομπές της ήταν το Mea Culpa (Seven X), Malvina Live (ΣΚΑΙ), Μalvina Hostess (Mega) Malvina Rixten (STAR). Ο χαρακτήρας αυτών των τηλεοπτικών σόου, που συνήθως προβάλλονταν πριν ή μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ήταν επιθεωρησιακός. Η κριτική και η διακωμώδηση της πολιτικής και των προσώπων της, τελικά την μετέτρεψαν σε χρυσό αουτσάιντερ των τηλεοπτικών καναλιών: όλοι αγαπούσαν τις τηλεθεάσεις της, αλλά κανείς δεν είχε την (πολιτική) πολυτέλεια να την φιλοξενήσει στις συχνότητές του.

Παράλληλα, ως σεναριογράφος τιμήθηκε με δύο κρατικά βραβεία σεναρίου για τις ταινίες "Ξένια" (1989) του Πατρις Βιβάνκος και "Κρυστάλλινες Νύχτες" (1992) της Τώνιας Μαρκετάκη. Συνυπέγραψε επίσης τα σενάρια στις ταινίες "Αρχάγγελος του Πάθους" (1987) του Νίκου Βεργίτση και "Ζωή Χαρισάμενη"(1993) του Πατρις Βιβάνκος.

Έγραψε τα βιβλία "Αθώος σαν αγαπημένος" (εκδ. Κατανιώτη), "Τα κορίτσια της Σαβάνα" (εκδ. Νεφέλη), "Πιο πολύ, πιο πολλοί" (εκδ. Αστάρτη), τη συλλογή δημοσιευμάτων "Ο έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες" από την περίοδο 1989-1996 (εκδ. Κάκτος) και σειρά πέντε βιβλίων μαγειρικής υπό τον γενικό τίτλο "Η κουζίνα της Μαλβίνας-Μαλβινέζικα" (εκδ. Αστάρτη). Επίσης, έγραψε την μυθιστορηματική βιογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκης ("Γλυκό κορίτσι").

Έκανε τρεις γάμους και απέκτησε τρία παιδιά. Ο δεύτερος γάμος της ήταν με τον σκηνογράφο, Γιώργο Πάτσα και ο τελευταίος με τον συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο.

Πέθανε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2002 ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Πηγή από το site: wikipedia

Σας παραθέτω λοπόν τα videos για να την δείτε και να την χορτάσετε, αν και λίγο δύσκολο αυτό!

1ον

2ον

3ον

4ον

5ον

6ον


7ον




Αγαπημένη ατάκα που την έβαζε σε κάθε video "γαμώ την ατυχία μου!". :-)

4 σχόλια:

revqueer είπε...

Ρε άκουσα τη φωνή της και ανατρίχιασα!

apos είπε...

Σούπερ το μίνι αφιέρωμα στη Μαλβίνα. Λατρεμένη επίσης ατάκα, το "τεμάχιο" και ο "καμεραμανατζής".
Γεια σου Μαλβίνα! Είμαι σίγουρος ότι κάπου κάποιοι περνάνε καταπληκτικά με το χιούμορ σου.

musicbug είπε...

A re Pano!!! Aggikses evesthiti xordi, Malvina forever! Ti latreva kiriolektika, assylipti ekfrasi kai humor, apisteytes atakes ki asteireyto talento! Ena megalo bravo gia to afierwma ayto! Axizei na thymomaste tetoies megales morfes san ti Malvina pou eixe kai exei terastia epirroi akoma!

Ρεμπεσκές είπε...

Εμ...εμεις τα εχουμε πει και απο κοντα αυτα.Απλα ευστροφοτατη και διαβολικα καπατσα.Τι αλλο να περιμενουμε απο την Μαλβινα?
*ενεστωτας χρονος ναι*


ΥΓ Παρακληση-συμβουλη-προτροπη.
Ελαφρυνε λιγο το μπλογκ γιατι απο τα πολλα widgets κολλαει ελεεινα ρε συ.