Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

*ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΟ 2007 *



Μετράμε τις τελευταίες μέρες για το 2007 , πάει και αυτός ο χρόνος..με όλα τα καλά και τα άσχημα που περιείχε!

Θα προσπαθήσω να κάνω μια προσέγγιση στα γεγονότα που σημάδεψαν το χρόνο που τελειώνει:

Στις αρχές του χρόνου σημειώνεται έκρηξη στο γραφείο του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, που βρίσκεται στον τρίτο όροφο του κτιρίου,με την υπογραφή του Επαναστατικού Αγώνα.



Ύστερα από διάφορες στατιστικές έρευνες που έχουν γίνει βγάζουν την Ελλάδα πρώτη από το τέλος σχετικά με την ευρυζωνικότητα , αυτή η χρονιά όμως, δείχνει να έχει καλά αποτελέσματα, αφού οι αιτήσεις των συνδρομητών έχουν φτάσει στο 1,000,000. Οι εταιρείες από την μεριά τούς προσφέρουν καινούριες υπηρεσίες, όμως οι πολύωρες αναμονές και τα τεχνικά προβλήματα παραμένουν για τα καλά!!!




Μετά από την μεγάλη επιτυχία των Windows XP, κάνουν την εμφάνιση τους τα Windows Vista με σαφώς ανώτερα γραφικά . περισσότερες επιλογές προγραμμάτων και βέβαια με φαντασμαγορική πρεμιέρα!


Έρωτας πραγματικός? Έρωτας για το συμφέρον? Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα στην περίπτωση του διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου,ήταν να βρεθεί δολοφονημένος, ο σύζυγος της κυρίας και θήτης στη φυλακή και η κυρία, που "σφάχτηκαν για τα μάτια της", συνεχίζει να εργάζεται σε ένα άλλο υποκατάστημα του ΙΚΑ.



Οι 300 του Λεωνίδα! Μια ταινία που έσπασε τα ταμεία αφού η προσέλευση του κόσμου στους κινηματογράφους, ήταν σαφώς μεγαλύτερη από τη Πολίτικη Κουζίνα , ενώ στις ΗΠΑ τα πήγε πολύ καλά όπου στις 2 πρώτες μέρες προβολής, εισπρακτικά, ξεπέρασε το κόστος της.



Η χρονιά που φεύγει αφήνει πίσω της ένα από τα πιο καυτά θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία 100 χρόνια Αυτό είναι βέβαια η παιδεία και πιο συγκεκριμένα το Άρθρο 16 όπου για χάρη του κάηκε μέχρι το φυλάκιο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκείνες τις μέρες η Αθήνα δεν είχε καμία σχέση με την Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων αφού κάθε Πέμπτη, οι φοιτητές αλλά και οι μαθητές, είχαν ραντεβού στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους!



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ χρόνια τώρα η ίδια ιστορία!!! Το τελευταίο άσχημο αποτέλεσμα αυτής της ηλίθιας βεντέτας είναι ο χαμός ενός 25άχρονου από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Πάγωσε οι κοινή γνώμη βλέποντας το τραγικό video στο οποίο πρωταγωνιστούν, το νεκρό παιδί πεσμένο στην άσφαλτο, μες στα αίματα και ένας οπαδός της αντίπαλης ομάδας να τον ξευτελίζει από πάνω του, μέχρι τη τελευταία στιγμή που έφευγε η ψυχή του.






Μεγάλη Εβδομάδα και τα κανάλια βομβαρδίζουν με έκτακτα δελτία την είδηση της τελευταίας στιγμής, σχετικά με το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond στη Σαντορίνη. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν 2 ανθρώπινες ψυχές , Γάλλοι στην καταγωγή και βέβαια να μολυνθούν τα νερά του νησιού.





Η εξαφάνιση της μικρή Μαντλίν κάνει όλο το κόσμο να συγκινηθεί . Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις σαφώς από την TV γενικότερα αλλά και από το διαδίκτυο! Η αστυνομία φτάνει σε σημείο να υποψιαστεί και τους γονείς. Οι έρευνες συνεχίζονται χωρίς κανένα νέο ακόμη.




Ποιος θα του έλεγε ότι τα πράσινα ALL STAR του , θα τον οδηγούσαν στη φυλακή! Κι όμως ο 19άχρονος φοιτητής από τη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη επειδή τα υποδήματα του ήταν ίδια με αυτά που φορούσε ένας κουκουλοφόρος ο οποίος πέταξε μολότοφ. Βέβαια η δικαιοσύνη δεν έλαβε υπόψιν της ότι ο φοιτητής ήταν πολύ πιο κοντός από τον ταραξία. Φυλακίστηκε για 45 μέρες και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.



EUROVISION 2007 λαμβάνει χώρα στο Ελσίνκι .Εκεί φτάνει η αποστολή της Σερβίας με εκπρόσωπο τη Μαρίγια Σερίφοβιτς η οποία συγκεντρώνει από τις πρώτες πρόβες όλα τα βλέμματα των δημοσιογράφων και τα σχόλια τους. Κάνει την εμφάνιση της στον ημιτελικό, η Ευρώπη την προκρίνει στον τελικό και την βγάζει και νικήτρια του 52ου διαγωνισμού. Η Ελλάδα και ο Σαρμπέλ καταφέρνει να συγκεντρώσει 139 βαθμούς και καταλαμβάνει την 7η θέση.




Σε ηλικία 67 χρόνων μας άφησε ξαφνικά ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς. Ο Σωτήρης Μουστάκας γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Τελευταία ταινία που συμμετείχε είναι το "Ελ Γκρέκο" . Μετά από λίγες εβδομάδες, φεύγει από τη ζωή η γυναίκα του Μαρία Μπονέλου, επίσης ηθοποιός.




Καλοκαίρι και η Αθήνα έχει πνιγεί από τους καπνούς που προέρχονται απο την Πάρνηθα! Τα αίτια της καταστροφής είναι βραχυκύκλωμα σε πυλώνα της ΔΕΗ. 25.000 στρέμματα δεν υπάρχουν πια , 450 κόκκινα ελάφια δεν υπάρχουν επίσης και βέβαια το οξυγόνο στη πόλη αρχίζει και αυτό να μην υπάρχει σιγά σιγά!




H μουσική είναι ένας τρόπος για να περάσει μηνύματα! Στις 7 Ιουλίου ανεβαίνουν στη σκηνή τραγουδιστές, συγκροτήματα και για 24 ώρες ακουγόντουσαν μουσικές από 8 πόλεις: Λονδίνο, Σίδνεϊ, Τόκιο, Σανγκάι, Γιοχάνεσμπουργκ, Αμβούργο, Ουάσιγκτον, Ρίο ντε Ζανέιρο, με σκοπό να ρίξουν τη κοινή γνώμη στο φιλότιμο, για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Οι συμμετοχές των Madonna, Metallica, Red Hot Chili Peppers, είχαν ως αποτέλεσμα να μαζευτούν σε όλες αυτές τις συναυλίες, πολλές χιλιάδες κόσμος.




Ήταν ένα από τα χειρότερα καλοκαίρια για την Ελλάδα, αφού πενθεί για όλους και για όλα που έχασε! Τραγικός απολογισμός: 73 άνθρωποι χάθηκαν , 2.5000.000 στρέμματα γης κάηκαν, ενώ το σύνολο των πυρκαγιών ήταν 6.000 !Τα ΜΜΕ πήραν τη κατάσταση στα χέρια τους και ενημέρωναν το κέντρο της πυροσβεστικής,αφού η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς ήταν θεατές! Σιωπηλός θρήνος από χιλιάδες κόσμο στο Σύνταγμα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.





Στην Αρχαία Ολυμπία έφτασαν οι φωτιές και οι πυροσβέστες έτρεχαν και δεν έφταναν. Δόθηκαν εντολές να καθαριστούν οι χώροι, να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα , αφού το Μάρτιο του 2008 θα γίνει η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας





Οι φράσεις " ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ" και "Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ" σίγουρα μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι ατάκες της χρονιάς. Ίσως και οι ατάκες της τελευταίας δεκαετίας!!!!




Εκεί που προσπαθεί η χώρα να μαζέψει τα κομμάτια της από τη καταστροφή που υπέστη το καλοκαίρι, στις 16 Σεπτέμβρη οι Έλληνες, άνω των 18, προσέρχονται στις κάλπες για να ψηφίσουν. Το αποτέλεσμα ξεκάθαρο! Ο κόσμος δίνει στη Ν.Δ να κυβερνήσει για δεύτερη τετραετία και να υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε! Σημειώνεται μια γενική άνοδος στα λεγόμενα "μικρά" κόμματα, ενώ για πρώτη φορά το ΛΑ.Ο.Σ μπαίνει στη βουλή. " (Ν.Δ : 41,8% - ΠΑΣΟΚ : 38,1% - ΚΚΕ : 8,15% - ΣΥΡΙΖΑ : 5,04% - ΛΑ.Ο.Σ : 3,79%" (ΠΗΓΗ: www.in.gr).






Το αποτέλσεμα των εκλογών στις 16.09 είχε ως αποτέλεσμα να φέρει τα πάνω κάτω στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Έτσι αποφασίζει ο αρχηγός του κόμματος να καλέσει τους φίλους και οπαδούς του κινήματος για να δείξουν με τη ψήφο τους, ποιόν απο τους τρείς υποψήφιους επιθυμούν να είναι στην προεδρία! Οι υποψηφιοι ήταν : Γ. Παπανδρέου , Ε. Βενιζέλος, Κ. Σκανδαλίδης. Η "κόντρα" πέχτηκε περισσότερο, ανάμεσα στα 2 πρώτα ονόματα και νικητής βγήκε ο Γ.Παπανδρέου.





Ύστερα απο έφοδο της αστυνομίας στο χωριό Ζωνιανά , εντοπίστηκαν όπλα και ναρκωτικά. Ένα χωριό ολόκληρο ελέγχεται απο την ΕΛ.ΑΣ. Τραγικός απολογισμός 3 άνδρες τραυματίστηκαν απο καταιγισμό πυρών.




Η κυβέρνηση λέει Ναι στην παρακολούθηση και βιντεοσκόπηση των διαδηλώσεων, η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων έχει διαφορετική άποψη! Ο εισαγγελέας Κ. Σανιδάς είναι σύμφωνος με την ιδέα της κάμερας και δίνει το ΟΚ στη κυβέρνηση! Αυτό έιχε ως αποτέλεσμα, στη καθιερωμένη πορεία στίς 17,11 πρός την Αμερικάνικη Πρεσβεία, να δώσει το παρόν ο Big Brother και τα μέλη της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους την επόμενη μέρα. Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις θέσεις της, σχετικά με το θέμα...






Η Κομισιόν ήταν ξεκάθαρη: όχι σε νέες κρατικές ενισχύσεις στην Ολυμπιακή! Η κυβέρνηση απο μεριά της θέλει να περάσει το μήνυμα πρός τους υπαλλήλους της εταιρείας ,πώς δεν θα μείνουν χωρίς δουλειά!Οι υπάλληλοι απο τη μεριά τους ανησυχούν για το μέλλον, αφού το θεωρούν αβέβαιο!Μέσα στους επόμενους μήνες θα μάθουν και οι ίδιοι τι ακριβώς θα γίνει.






ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!! Θεωρείται απο τα πιο σοβαρά προβλήματα της χώρας. Οι εργαζόμενοι δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και θέλησαν να δείξουν τη διαμαρτηρία τους .Έτσι στίς 12 Δεκέμβρη, 100.000 περίπου άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους για να πούν ΟΧΙ σε αυτά που η κυβέρνηση επιθυμεί να καθιερώσει! Θεωρείται μια απο τις μεγαλύτερες απεργειακές κινητοποιησείς τα τελευταία 10 χρόνια!




Στίς 20 Δεκεμβρίου ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υ.Πολιτισμού, Χ.Ζαχόπουλος, πέφτει απο το μπαλκόνι του σπιτιού του, στο κενό. Νοσηλεύεται στο νοσκομείο μέχρι και σήμερα. Αυτό είχε ώς αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν τα ροζ dvd, όπως λένε, τα οποία έχουν περιεχόμενο τις ροζ συναντήσεις του με την 35άχρονη συνεργάτιδα του! Η τελευταία θεωρείται απο τη δικαιοσύνη ως ηθικός αυτουργός, αφού τον απειλούσε με αποκαλύψεις για την προσωπική τους σχέση και γι αυτό το λόγο έχει οδηγηθεί στη φυλακή. Η έρευνα συνεχίζεται....



Μια γεμάτη χρονιά φεύγει, μία νέα έρχεται! Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει για όλους τους ανθρώπους: "ΥΓΕΙΑ , ΧΑΡΑ , ΕΙΡΗΝΗ, ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ, ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ!!! ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΤΟ!!!!!" ....ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ....

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό το αφιέρωμα! Μόλις τελειώσεις με τη θητεία, πρέπει να ασχοληθείς με τη δημοσιογραφία.

revqueer είπε...

Πραγματικά πολύ καλό το αφιέρωμα, συνοπτικό και ακριβές!

Πολύ ευτυχισμένο 2008!

musicbug είπε...

Wow!!! Mipos na ferw mia camera, na ta peis ki ekei? Sigoura kalytera tha ta les esy apo tis paparologies pou akoume stin TV. Poly kalo kai periektiko to afierwma, ta perielaves ola me monadiko tropo!!!
Many congrats!!!!
Egw lew na min pas strato, I5 kai akteytheian se sxoli dimosiografias:-)

apos είπε...

Η σχολή δημοσιογραφίας δεν είναι απαραίτητη, musicbug. Ελάχιστοι δημοσιογράφοι (καλώς ή καλώς) πέρασαν από σχολές.

PaNoS είπε...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΙΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!! Θα εκλάβω σοβαρά τις συμβουλές σας!! ;-)